Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
što spremaju kopić i zekić?

Žestoka borba za drugo mjesto: Osijek treba prekid crnog niza na Poljudu

Hajduk i Osijek odigrat će dvije utakmice u svega nekoliko dana, a prva je dio velike bitke za drugo mjesto.

Osijek - Hajduk (Davor Javorovic/PIXSELL)

Hajduk je u prošlom kolu konačno upisao pobjedu i to s novim trenerom, pa derbi kola dočekuje na drugom mjestu s istim brojem bodova kao i trećeplasirani Osijek, ali boljom gol-razlikom. A i statistika je na njihovoj strani: gostovanje kod Hajduka Osječanima nikad nije bilo lako, momčad iz Gradskog vrta na Poljudu je slavila samo jednom i to sada već davne 2008. godine.

''Utakmica koja je nama od velike važnosti, kao i svaka naravno, ali ova je u izravnoj borbi za drugo mjesto. Imamo plan, imamo program, radimo na treningu, pripremamo se za Hajduk i mislim da ćemo tamo doći spremni i pokazati sve to na terenu'', rekao je kapetan Osijeka Borna Barišić.

''Imali su nekih problema protiv momčadi iz donjeg dijela ljestvice, ali su stvarno bili bolji u utakmicama protiv Rijeke, Dinama i Hajduka, tako da stvarno mislim da nas čeka jedna jako teška utakmica'', rekao je kapetan Hajduka Zoran Nižić.

Nije tajna da je Zekićeva momčad sjajno krenula u sezonu, pobjeđuje objektivno jače suparnike, dok bodove gube od onih iz donjeg dijela prvoligaške ljestvice. U rujnu su tako u Gradskom vrtu svladali Hajduk 2:1.

''Nismo toliko navikli da nam se ekipe koje su slabije povuku, sigurno je u tom problem , treba probiti obranu. Dinamo, Rijeka i Hajduk se otvoreno nadmeću s nama jer imamo ipak dosta veliku kvalitetu'', dodao je Barišić.

"Uzvrat" na Gradskom vrtu već u srijedu

Novi trener Hajduka Osječanin Željko Kopić traži maksimalan rad i zalaganje, a popusta nema ni za koga. Popusta nema ni kod navijača. Torcida je transparentima i skandiranjem jasno pokazala što misli, ali i što očekuje od igrača Hajduka.

''Ima jako puno dobrih stvari, drugi smo na tablici i mislim da su to sve neke pozitivne stvari koje treba gledati u tom pravcu. Sve one stvari koje su ostale iza nas mislim da je potrebno jednostavno zaboraviti, naučiti što se može i krenuti dalje'', rekao je Hajdukov Josip Radošević.

"Jednostavno želimo učiniti sve da se što prije zaboravi ta utakmica protiv Rudeša. Želimo se što prije okrenut pozitivi. Dobili smo tu utakmicu protiv Istre, tako ćemo ući i u utakmicu protiv Osijeka'', zaključuje kapetan splitske momčadi Nižić.

I dok je vodeći Dinamo s 40 bodova već daleko odmaknuo, borba za drugu poziciju neće biti lagana. Nakon subotnjeg derbija još su tri kola do kraja jesenskog dijela sezone. Hajduk će prvo na Rujevicu pa kod Lokomotive, a na Poljudu će u posljednjem ovogodišnjem kolu gostovati Inter. Osječani će pak ugostiti Slaven Belupo i Rudeš, a u posljednjem kolu putuju u Pulu. Osijek i Hajduk će nakon subotnjeg derbija već će u srijedu ponovno odmjeriti snage i to u Gradskom vrtu u četvrtfinalu kupa.

Rezultati by SofaScore
Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider