Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
"Dollarumma" ostaje

Milan pristao na "sulude" uvjete: Ovo je cijena Buffonovog nasljednika

Velika sapunica bliži se kraju - Donnarumma vrlo je blizu ostanka u Milanu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Jedna od najvećih sapunica prijelaznog roka približava se kraju. Prema pisanju talijanskih medija, Gianluigi Donnarumma dogovorio je novi ugovor s Milanom i ostat će na San Siru još barem jednu sezonu.

Priča je počela kada je 18-godišnji vratar, kojeg se smatra nasljednikom Gianluigija Buffona, odbio potpisati novi ugovor vrijedan oko pet milijuna eura po sezoni. Na relaciji Donnarumma – Milan vladali su zategnuti odnosi; Milan je igraču prijetio tribinama, dok je igračev agent Mino Raiola tvrdio da je njegov klijent žrtva neprijateljskog okruženja.

Svoje viđenje situacije ponudili su i navijači Milana koji su na utakmici talijanske U-21 reprezentacije mladog vratara zasuli lažnim novčanicama, a razvili su i transparent s natpisom ''Dollarumma''.

Činilo se da je Donnarumma na odlasku iz kluba; za njega su se interesirali PSG i Real Madrid, ali priča je dobila neočekivani zaokret. Donnarumma je izrazio želju za ostankom, a ta će želja skupo koštati Milan koji je pristao na sve njegove uvjete.

Donnarumma će godišnje zarađivati šest milijuna eura, a takva ga plaća čini najplaćenijim igračem kluba i jednim od najplaćenijih u ligi. Odštetna klauzula je 50 milijuna eura ako Milan ne izbori Ligu prvaka, a ako izbori, odšteta se penje na čak 100 milijuna eura.

Osim ogromne plaće, Milan mora dovesti i njegovog brata Antonija. 26-godišnjak je također vratar koji je prošao omladinsku školu Milana, ali nije nikad zaigrao za prvu momčad. Vrijeme je uglavnom provodio na posudbama, a sada ga Milan mora vratiti u momčad za milijun eura po sezoni.

Navodno je Donnarumma zbog Milana odbio 13 milijuna eura po sezoni koliko je nudio PSG.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider