Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Nisu pogriješili

Fenerbahče dugo pratio Livakovića, predsjednik otkrio što je presudilo: Iskoristili su situaciju

Hrvatska jedinica bila je dugogodišnja želja turskog diva.

Dominik Livaković (Foto: Afp)

Dominik Livaković sjajno se snašao u novom klubu. Nakon sedam godina zamijenio je dres Dinama Fenerbahčeovim i vrlo brzo osvojio srca navijača.

Treću utakmicu zaredom sačuvao je mrežu netaknutom i unio potrebnu dozu sigurnosti u posljednju liniju momčadi, a to je samo još jedna potvrda Turcima da nisu pogriješili što su ga toliko dugo čekali.

Gotovo cijelog ljeta trajala je transfer-sapunica oko njegova dolaska u Tursku, a predsjednik Fenerbahčea Ali Koc tijekom gostovanja na jednoj televiziji otkrio je da su ga pratili puno duže od toga.

Ivana Brkljačić Ivana Brkljačić: "Sportske nacije nigdje na tribinama, a Aleksandra Prijović rasprodala četvrti koncert" divider

Prvi su kontakt uspostavili prije tri godine, poslali su ponudu za Livakovića na maksimirsku adresu, no Dinamo je poslao odbijenicu - tražili su puno veću svotu.

"Dominik Livaković ima 27 godina, sreli smo se kad je imao 24 godine, ali nismo ga uspjeli dovesti. Da njegov ugovor nije istjecao sljedećeg ljeta, možda ga opet ne bismo uspjeli kupiti", otkrio je. 

Livaković je u ugovoru s Dinamom imao odštetnu klauzulu od 10 milijuna eura, bila je to poprilična financijska prepreka za brojne klubove, no kako mu je sljedećeg ljeta isticao ugovor, Modri su morali smanjiti svoje zahtjeve.

Prvotno se nagađalo da su Turci platili Livakovića 9 plus milijun eura u bonusima, no iznos je bitno manji. Službeno su objavili da su na ime odštete zagrebačkom klubu isplatili 6,6 milijuna eura plus 950 tisuća eura u bonusima. 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider