Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Naturalizacija na engleski način

Dvojica najskupljih Engleza zapravo su "ukradeni" irskoj reprezentaciji

Engleska reprezentacija bogata je talentom, ali dvojca najskupljih igrača svoje prve reprezentativne nastupe upisali su u mrskom rivalu.

Phil Foden, Jack Grealish i Declan Rice (Foto: Afp)

Declan Rice potvrdom svog transfera u Arsenal postao je najskuplji engleski reprezentativac u povijesti, preskočivši na toj listi Jacka Grealisha. Riceov transfer u Gunnerse s bonusima može narasti i do 140 milijuna eura, dok je Grealishev transfer Aston Villi inkasirao 117,5 milijuna eura i drugi je po redu skupoće.

No, zanimljivo, iako je to dvojac službeno najskupljih Engleza ikada niti jedan od njih nije izabrao englesku reprezentaciju kao svoju u početcima karijere. Kada je u pitanju njihovo porijeklo, Jack Grealish je Irac s djedove i bakine strane, dok mu je i majčin otac Irac. Što se Declana Ricea tiče, njemu je otac Irac.

David de Gea Otkud priča o Davidu de Gei u Hajduku? "Želi ga i Al Nassr, ali oni su zajedno s Rijekom i Osijekom" divider

Porijeklom su nedvojbeno Irci te su za tu reprezentaciju i počeli igrati, da bi ih engleska prisvojila tek kasnije u njihovim karijerama.

Zbog povijesnog animoziteta ove dvije države prelazak Grealisha i Ricea u omraženog rivala nije dobro prošao kod navijača Republike Irske, a mediji su ondje to predstavili kao pravu izdaju svojih korjena.

Da paradoks bude još veći, eventualni transfer Harryja Kanea u Bayern Munchen vjerojatno bi se ugurao na sam vrh liste najskupljih transfera u povijesti, a samim time bi postao jedan od trojice najskupljih Engleza ikada.

gol expired Dinamo pronašao zamjenu za Livakovića u susjedstvu, ali želi ga i Crvena Zvezda divider

No, niti on čak nije Englez, naime, roditelji Harryja Kanea porijeklom su iz irskog Galwayja, mjesta koje je u svojoj pjesmi istog naziva opjevao najpopularniji engleski Irac među pjevačima – Ed Sheeran.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider