Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
režiseri barce i Reala

Dva čarobnjaka u krizi: Iniesti traže nasljednika, a Modriću?

Dva mjeseca prije kraja prvenstva u španjolskim se medijima dosta piše o Luki Modriću i Andresu Iniesti.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Pred Realom i Barcelonom je pakleni mjesec. U travnju bi se s obzirom na raspored moglo odlučiti puno toga i u prvenstvu i u Ligi prvaka. Madridski mediji, baš kao i oni iz Barcelone, ističu probleme koji su zadesili njihove klubove, a jedan od njih je i slaba forma dva čarobnjaka iz veznog reda.

Dok se u Madridu pitaju što se to događa s Lukom Modrićem, isto pitanje visi i iznad Camp Noua zbog Andresa Inieste. Utakmicu protiv Granade je opet počeo na klupi što je za ovu sezonu gotovo pravilo. U svibnju će napuniti 33 godine koje su ga očito stigle. Tome svjedoči podatak kako je Iniesta najmanje korišteni veznjak u momčadi Luisa Enriquea.

Barcin kapetan igrao vrlo malo

A radi se o kapetanu i uz MSN trojac najvažnijem igraču Barcelone. Ove sezone pokosile su ga čak tri ozljede, dvije koljena i jedna mišića, zbog kojih ga nije bilo skoro tri mjeseca iliti 18 utakmica. Luis Enrique ne želi riskirati nove ozljede pa ga dozira i više nego što je uobičajeno. U osam od 16 utakmica u prvenstvu je počinjao s klupe, a samo tri puta je odigrao cijelu utakmicu.

U cijeloj momčadi Barcelone samo su dva igrača odigrala manje minuta od Inieste (815). To su ozlijeđeni Aleix Vidal (472) i Paco Alcaser (616).

Tek je nedavno Iniesta objavio kako će ostati u Barci i potpisati novi ugovor, no u klubu mu već traže nasljednika. Znamo kako je propao plan da na Camp Nou vrate odbjeglog sina Thiaga Alcantaru koji je dirigent Ancelottijevog Bayerna. Neće biti ništa ni od ambicioznog pokušaja krađe Isca iz Madrida. Rezervne opcije su Marco Verratti i, puno realnija, Coutinho iz Liverpoola.

Najava ostanka Isca u Realu također je potez za budućnost. I na Santiago Bernabeuu će uskoro trebati novog režisera. Ne tako brzo kao u Barci jer Luka Modrić je godinu dana mlađi od Inieste i ne izgleda kao da više ne može.

Luka na meti kritika

No nešto slabija Lukina izdanja u posljednjim tjednima dolaze pod povećalo tamošnjih medija iz kola u kolo. Real ne igra dobro i svoje protivnike većinom rješava nekim genijalnim potezom, a manje igrom. A kad nema igre znači da nešto nije u najboljem redu s Modrićem.

Zinedine Zidane je u posljednje četiri utakmice čak tri puta Luku izvadio iz igre što prije nije bio čest slučaj. Francuz nije zadovoljan Lukinom defenzivnom igrom, pišu madridski mediji te ističu kako protiv Alavesa nije osvojio niti jednu loptu. Spominju i onaj famozni podatak kako mu je točnost dodanih lopti pala s 91 na 88 %, što se nama čini smiješnim, ali ga često vidimo u tamošnjim medijima.

Općenito Modrić ima manje dodavanja, ali čini nam se kako je on žrtva nepostojanja balansa u Zidaneovoj momčadi, naročito kada su u sastavu Bale, Ronaldo i Benzema te kada, kao što je to bilo protiv Alavesa, u momčadi nema Casemira.

Modrić je propustio najviše utakmica još od sezone 2013./2014. i čini se kako ga Zidane sve više dozira kako se ne bi dogodila nova ozljeda. Znamo što Luka znači igri Reala i kakav raspored ga čeka. I zato Modriću nasljednika ne treba tražiti, već mu samo treba malo odmora.

Isco je za vikend zaigrao na njegovom mjestu u 4-3-3 formaciji, ali Real protiv Bayerna nikako neće moći zaigrati u tom sustavu bez, primjerice, Casemira. Previše toga pada na Lukina leđa, dok u napadu trojac BBC uopće ne izgleda uvjerljivo i čini se kako je to veći problem od Modrićeve trenutne forme.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider