Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Komentar Ivice Mede

Dinamo uvijek može računati da će se Hajduk i Rijeka uplašiti: Riječani kažnjeni za bojažljivu igru

Daleko je kraj prvenstva, to je činjenica, ali nagledali smo se svi skupa već ovakvih utrka i ovakvih ishoda…

Dinamo slavi pobjedu (Foto: Damir Krajac / CROPIX)

To je razlika između Dinama i svih ostalih u ligi. I kada ne ide, i kada je teško, uvijek nekako nađe izlaz. Ponekad pomogne sreća ili gruba pogreška protivničke obrane. Rijeka se smušeno branila u zadnjim minutama i takav je jedanaesterac napravila.

Dario Bel na utakmici Dinama i Rijeke VIDEO Pogledajte nesmotreni potez braniča Rijeke: Sudac je odmah svirao penal za Dinamo divider

Teško razumljiv potez Rijekina braniča Brune Gode. Lopta prelijeće i njega i Špikića, nema nikakve opasnosti, a on ipak napravi prekršaj koji se vidi s vrha tribina. „Poklon bon“ kakav su Modri samo poželjeti mogli.

Teško dokučivo, ali u nogometu se svašta može dogoditi, pa i takvi nesmotreni, panični prekršaji. Jednostavno, događa se i ne može se objasniti. Rijeka ima za čime žaliti. Imala je neke šanse, poništen joj je i pogodak zbog zaleđa, ali najviše može žaliti što je veći dio utakmice odigrala u grču. Zbog toga je kažnjena na okrutan način.

Bojažljiva Rijeka kažnjena na okrutan način

I sam je trener Rijeke Željko Sopić naglasio da mu je krivo što nisu odigrane neke kontre koje su se mogle i trebale razviti. Dinamo se nudio, a Rijeka je igrala nekako previše bojažljivo. A tko ne riskira, taj ne profitira.

Nećemo reći da se Rijeka predala već na naplatnim kućicama, kao što joj se u prošlosti znalo događati, ali Maksimir i plava boja Dinamovih igrača na njezine igrače prečesto djeluje odveć hipnotički. Gledate utakmicu i jednostavno vidite da će na kraju pokleknuti.

Igrači Dinama slave pobjedu protiv Rijeke VIDEO Dinamo bocnuo Rijeku nakon pobjede: Pogledajte što su objavili na Instagramu divider

Da je na kraju ostala „nula“, mogli bismo reći da je riječka taktika uspjela, ali igra se do posljednjeg sučevog zvižduka. Kako se utakmica primicala kraju, Riječani kao da su bivali sve uplašeniji, kao da je ušao strah u njihove kosti.

Još više čudi što su izgledali umornije nego Dinamovi igrači koji su prije tri dana odigrali tešku utakmicu protiv Betisa, a zbog Europe im je ritam i cijelu sezonu puno jači.

Smušene i panične reakcije 

Povlačili su se, smušeno reagirali, bili su neodlučni, nisu znali bi li izbili loptu ili bi je izvukli pasovima i pokrenuli kontru. U takvom nećkanju predali su loptu Modrima uoči posljednjeg centaršuta. Riječani su nizali pogreške i na kraju se dogodila kardinalna. Praktički u posljednjem napadu Dinama.

Sekvenca koja govori da još nisu spremni za najveća dostignuća. Takve pogreške jednostavno ne smijete napraviti ako želite osvojiti prvenstvo. Pogotovo ne u ovako bitnoj utakmici. Pitanje je to iskustva, ali i kvalitete.

Sergej Jakirović Jakirović otkrio zašto je Fran Brodić pucao penal: "Nije bilo dileme" divider

Kako god, Dinamo se ovom pobjedom vratio u pobjednički kolosijek, a Hajdukovim remijem u Varaždinu otvaraju mu se vrata za obranu naslova prvaka. Modri su se napunili samopouzdanjem prolazom Betisa, a ova će ih pobjeda dodatno podignuti. Teško je izborena, s dosta sreće, ali zato će im biti još slađa i poticajnija.

Dinamo uvijek može računati da će se Hajduk i Rijeka uplašiti

Daleko je kraj prvenstva, to je činjenica, ali nagledali smo se svi skupa već ovakvih utrka i ovakvih ishoda. I kada mu ne ide, i kada se širom nudi, Dinamo uvijek može računati na šeprtljavost glavnih rivala.

Željko Sopić Sopić: ''Umjesto da zdravoseljački nabijemo loptu i sudac svira kraj, napravili smo bedastoću'' divider

Puno puta nisu znali iskoristi svoje šanse, u ključnom trenutku se uplaše prilike i sve što su namuzli prospu nogom u nekoliko utakmica, a dojam je da se povijest ponavlja.

Vidjet ćemo hoće li ovaj tjedan za Dinamo biti prijeloman u pozitivnom smislu. U ovom trenutku to tako izgleda, no ove sezone bilo je puno preokreta pa treba ostati oprezan. Ipak je prerano za konačne zaključke.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider