Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
nudili mu najveći ugovor

VIDEO Dinamo oštro odgovorio Brekalu i Bari: "Očito su postojali neki drugi motivi za njihovu konačnu odluku"

Dinamo je nudio Josipu Brekalu da postane najplaćeniji igrač u klubu, ali ipak je u nedjelju predstavljen kao igrač Hajduka.

Nakon što je u nedjelju poslijepodne doživio ovacije krcatog Poljuda kojem je s razglasa predstavljen kao „poseban gost“, danas više nema potrebe za biranjem riječi. Josip Brekalo novi je igrač Hajduka, izrazito dirnut sinoćnjom dobrodošlicom.

„Za jednog dečka iz Zagreba sigurno malo neočekivano – da će se tako u karijeri i životu to izdešavat, međutim za ovaj klub je uvijek postojao veliki respekt. Ja sam na kraju sretan i počašćen i ponosan da sam došao u ovako velik klub, da imam priliku borit se za naslov i pokazat se u Hrvatskoj opet u najboljem svijetlu“, rekao je Josip Brekalo, nogometaš Hajduka.

Josip Brekalo Brekalo se oglasio nakon potpisa za Hajduk: "Za jednog dečka iz Zagreba je to malo neobično" divider

Brekalo stiže na posudbu do kraja sezone, a primarni razlog zašto je odabrao Hajduk, nakon što je u sad već svima dobro poznatoj trakavici u zadnji čas Dinamo stopirao njegov povratak u Maksimir, ekskluzivno za našu kameru otkrio je njegov menadžer Andy Bara.

"Josip je došao tu da se izbori za hrvatsku reprezentaciju, mislio je da mu je ovo najbolji korak u ovom momentu za ova 4 mjeseca – ekipa u kojoj će sigurno igrat, to mu je bilo najbitnije, liga koju pozna i vrlo jednostavno – to je to.“
I Brekalo i njegov menadžer imaju samo riječi hvale za posao koji je obavio dvojac Jakobušić-Nikoličius, kao i za način na koji su dočekani na Poljudu. O Dinamu i propalom transferu, Bara će tek šturo.

Josip Brekalo VIDEO Hajduk ponovo briljirao: Pogledajte kako su Bijeli predstavili Brekala divider

"Svi znaju o svomu većinu i sve, tako da ne bi sad htio komentirat to. Josip je hrvatski reprezentativac, Josip je Hrvat i naravno da mu godi svugdje, bilo gdje u Hrvatskoj da ga ljudi emotivno i lijepo doživljavaju. On je dobar dečko iz dobre obitelji i dat će sve od sebe da pomogne di god da igra“, dodaje.

25-ogodišnjak koji već ima 35 nastupa za Vatrene sam je istaknuo da su mu bližnji bili veliki vjetar u leđa u „sapunici“, kako je nazvao sve što mu se događalo proteklih dana.

Josip Brekalo i Ivan Perišić Je li Brekalov transfer u Hajduk znak Dinamove financijske slabosti? "Ne 'điberiš' se za 100.000 eura" divider

"Svi su mi velika podrška, svi stoje iza te moje odluke, ajmo reć na kraju. Trebalo se odvažit, bit hrabar“, kaže Brekalo.

Dovelo ga je to na Poljud, gdje će na leđima nositi broj 70, kao svojevrsnu posvetu ocu.

"Sedam mi je najdraži broj, međutim taj broj je zauzet, a onda smo se sjetili 70 je rođenje mog oca i onda reko – ajde, lijepo izgleda 70, zašto ne i da bude neki novi broj u mojoj karijeri i novi početak“, rekao je Josip Brekalo.

Josip Brekalo Kraj Brekalove kuće u Zagrebu osvanuli uvredljivi grafiti razočaranih Dinamovih navijača divider

200-injak nastupa u Seriji A i Bundesligi, u koju se otisnuo prije punoljetnosti, osim brzom odrastanju naučili su ga i fluentnom komuniciranju na 5-6 jezika, pa prilagodbe u svlačionici ionako punoj bivšim i sadašnjim Vatrenima ne bi trebalo biti. A nas je zanimalo postoji li šansa da Brekalo i nakon ovog ljeta ostane na Poljudu?

„A sad u ovom momentu to je vrlo teško znati, to je nemoguće. Po meni nije realno jer Josipova primanja su vrlo visoka za bilo koje uvjete u Hrvatskoj bilo kojeg kluba, tako da mislim da je to teško. Ali posudba je do ljeta i to je ono što je bit svega. A poslije šta se može dogoditi ili ne – bio bih Copperfield kad bih to znao“, kaže Brekalov agent Andy Bara.

Josip Brekalo i Ivan Perišić FOTO Ivan Perišić i Josip Brekalo dobili ovacije prepunog Poljuda na predstavljanju divider

Fizički je, kaže Brekalo, na 100 posto i već u subotu protiv Osijeka spreman za start. A to je vijest koja će najviše razveseliti Mislava Karoglana.

A danas smo zatražili i službenu reakciju Dinama na transfer Brekala u Hajduk. Iz Modrog kluba stigao je odgovor:

"Igrač je više puta razgovarao s trenerom, iznosio svoja razmišljanja i očekivanja, tražio jamstva oko uloge na terenu ukoliko dođe na posudbu u Dinamo.

Dinamo je igraču nudio uvjete kojim bi postao najplaćeniji igrač u klubu ali je ih je igrač odbio jer ih je smatrao nedovoljnim.

Po medijskim izvještajima igrač i agent su u Hajduku pristali na znatno niže financijske uvjete te su stoga očito postojali neki drugi motivi agenta i igrača za njihovu konačnu odluku i dolazak na posudbu u Hajduk.“

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider