Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
derbi na maksimiru

Pušnik otkrio što će učiniti Petev: 'Hajduk mora biti spreman na sve'

Trener Hajduka Marijan Pušnik govorio je uoči nedjeljnog derbija an Maksimiru.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Dinamo i Hajduk u 11. kolu već igraju drugi ovosezonski derbi. U onom prvom Modri su slavili s čak 4:0 na Poljudu. Trener Hajduka smatra kako je njegova momčad sada nešto uigranija, dok je Dinamo u negativnom ritmu u kojem su upisali visoke poraze od Rijeke, Lyona i Juventusa.

Dinamo je predstavio novog trenera Ivajla Peteva koji momčad preuzima baš pred derbi s Hajdukom.

''Ovo je nešto sasvim drugo u odnosu na Juventus koji je neki drugi svijet. Mislim da Petev neće puno mijenjati, neće biti iznenađenja, tražit će igru od noge do noge. Najopasniji su Soudani i Fernandes, ali i bekovi rade pomutnju. Oni su još uvijek najjači hrvatski tim iako nisu u formi. Moji momci trebaju biti spremni na sve jer iako su najjači to ne znači da Hajduk ne može slaviti na Maksmiru'', rekao je na press konferenciji Marijan Pušnik.

Nakon 11 kola na vrhu je Rijeka, a prati ju Osijek pa tako trećeplasirani Dinamo dočekuje četvrtoplasirani Hajduk u najvećoj utakmici hrvatskog nogometa.

''Nije to naša utakmica života, ali je važna. Kakav god rezultat bio u ponedjeljak će sve biti isto, to sam rekao igračima. Uigraniji smo nego na prošlom derbiju iako nsmo i tada bili ravnopravni u prvom dijelu. Sada su svi zdravi osim Ercega i na treningu se ratuje za svaku poziciju. Imam neke dvojbe u veznom redu i na bočnim pozicijama'', rekao je Pušnik uoči puta u Zagreb.

Hajduk u posljednjih 25 godina ima samo četiri pobjede na Maksimiru. Pušnik se nada kako će mu bolni dio momčadi, a to je obrana, biti na nivou.

''Brojke su tu da se mijenjaju. Moji su igrači spremni osvojiti tri boda. Opasni smo u napadu, samo da obrana odradi svoj dio posla i to je to.''

Dinamo i Hajduk igraju na Maksimiru u nedjelju od 17 sati.
 

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo
Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider