Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Postao legenda

Najdugovječniji Hrvat u MLS-u napušta Salt Lake nakon šest godina: Ostaje li u SAD-u?

Damir Kreilach napustio je Real Salt Lake nakon šest godina.

Damir Kreilach (Foto: Afp)

Hrvatski nogometaš Damir Kreilach (34) nakon šest godina napušta Real Salt Lake, objavio je američki nogometni prvoligaš na svojim stranicama.

Hrvatski veznjak rodim iz Vukovara je u šest sezona u klubu iz Salt Lake Cityja upisao 47 golova i 24 asistencije u 151 utakmici.

Prije nego što je došao u MLS, Kreilach je igrao za njemački Union Berlin (2013-18) i Rijeku (2007-13).

Brigitte Annerl VIDEO Daj ovdje pivo dečkima! Nogometna romantika u austrijskoj Bundesligi divider

"Nakon toliko razmišljanja, bila je to najteža odluka koju sam donio. Odabir koji slama srce, oproštaj od nevjerojatnog kluba, divne momčadi i velike baze navijača. Nakon šest nevjerojatnih godina napuštam RSL gdje sam se odlično proveo i doživio toliko nezaboravnih trenutaka i emocija," poručio je Kreilach u pismu navijačima.

"Nemoguće je riječima opisati što je Damir značio našem klubu u proteklih šest godina. Damir je vrhunski profesionalac, pravi džentlmen i nedvosmisleni vođa koji sebe i svoje suigrače drži do najviših standarda," dodao je sportski direktor Kurt Schmid u izjavi.

Filip Hrgović VIDEO Hrgović ekskluzivno: "Sljedeće godine postajem prvak svijeta, Joshua je za mene idealna borba" divider

Prema pisanju Germanijaka, Kreilach će vrlo vjerojatno ostati u MLS-u, ali preseliti malo sjevernije. Vancouver Whitecapsi pristupili su našem igraču, a on nema ništa protiv preseljenja u Kanadu.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider