Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Prvi u La Ligi

Čudesan podvig Xavijeve Barce: Ovo je uspjelo samo Barceloni i nikome više u Španjolskoj

Barcelona je prva u povijesti La Lige uspjela pobijediti na utakmici u kojoj su za suparnika dosuđena tri jedanaesterca…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Barcelona je protiv Levantea u Valenciji upisala sedmu uzastopnu pobjedu u La Ligi. Katalonci su pobijedili 3:2 pogotkom De Jonga u 92. minuti.

Podvig Barce u Valenciji protiv Levantea

Barca je slavila unatoč tomu što je Levante imao tri kaznena udarca. Dva su iskoristili, jedan je Ter Stegen obranio.

Barcelona je tako postala prva momčad u povijesti La Ligi koja je upisala pobjedu, a da su za protivnika dosuđena tri jedanaesterca.

gol expired CIES: Cijena Joška Gvardiola je vrtoglavih 96,2 milijuna eura divider

Barceloni se još nije dogodilo da se protiv nje u domaćem prvenstvu sude tri jedanaesterca. I, eto, prvi put kada se dogodilo, uspjela je pobijediti, što je pravi podvig.

U 93 godine La Lige nekolicini klubova dogodilo se da protiv njih budu dosuđena tri jedanaesterca, no nitko nije uspio pobijediti, pa čak niti Real Madrid.

Barcin preporod pod Xavijem

Štoviše, samo je jedan klub uspio izvući neriješeno. To je bila Osasuna, koja je u sezoni 1990./1991. izvukla 2:2 protiv Atletico Madrida.

Inače, Barca već 15 utakmica zaredom ne zna za poraz u La Ligi. U tom je razdoblju upisala 11 pobjeda i četiri remija te je izbila na drugo mjesto na ljestvici.

Sada ima 12 bodova zaostatka za Real Madridom, ali i utakmicu manje. Barca je doživjela pravi preporod pod vodstvom Xavija, prije tri kola razmontirala je u Madridu i najvećeg rivala s 4:0.

Da je Xavi stigao prije, možda bi bio dohvatljiv i naslov prvaka. Ovako, Real još uvijek ima veliku prednost koju će teško ispustiti.

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider