Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Šteta

Crni niz u gostima se nastavio: Rukometaši Zagreba bodove ispustili na samom kraju utakmice

Rukometaši Zagreba poraženi su u dvoboju 6. kola skupine A Lige prvaka kod Pick Szegeda s 26-27 (15-13).

Ivan Čupić, Jokov Gojun i Nenad Šoštarić (Foto: Damir Krajac/Cropix)

Hrvatski prvak je prikazao jednu od najboljih predstava u gostima zadnjih godina u Ligi prvaka, ali nije uspio ostati neporažen u Szegedu kod mađarskog viceprvaka.

Zagrebaši su odlično odigrali drugi dio prvog dijela, u 28. minuti su imali tri razlike, a na poluvrijeme otišli s dva gola viška na svom kontu. Briljirao je Rimur Dibirov s četiri gola, dok je vratar Matej Mandić imao pet obrana.

Astana Zakuhalo se u Dinamovoj skupini: Kazahstanci se pobjedom na Kosovu vratili u igru divider

Hrvatski prvak je odlično počeo i drugi dio, došao do četiri gola prednosti (17-13), ali Mađari uzvraćaju mini-serijom 6-2 za potavnanje 19-19. Igralo se gol za gol, a domaćini u 53. minuti nakon dugo vremena vode (23-22).

Tri minute prije kraja Matej Gaber dovodi PICK u vodstvo 27-26, Matic Suholežnik potom gubi loptu za Zagreb, a u samoj završnici Martin Soares i Luka Stepančić promašuju za domaćine. Zagreb je imao 11 sekundi za zadnji napad na utakmici, no Edin Klis promašuje za remi.

Kod Zagreba je Miloš Kos imao pet golova, Luka Klarica i Timur Dibirov po četiri gola, dok je Matej Mandić utakmicu završio s 8 obrana.

Dinamo - Viktoria Plzen Drugi uzastopni poraz Dinama u Europi: Viktoria Plzen iz penala slavila na Maksimiru divider

Mađare su predvodili Luka Stepančić, Imanol Garciandia i Miguel Soares s četiri gola, Marin Jelinić je zabio tri, a Mario Šoštarić dva pogotka.

Zagreb je ovim porazom nastavio crni niz gostujućih poraza u najelitnijem europskom natjecanju. Posljednju pobjedu na gostujućem terenu u Ligi prvaka upisali su u prosincu prošle godine.

Zagreb je sada sedmi u skupini s pet bodova, koliko ima i Pick, a sljedeći dvoboj igra 16. studenoga kada u Areni dočekuje poljsko Kielce.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider