Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Američka turneja

Slavni nogometaš koji je odbio Vatrene komentirao Kovačiću: "Mi Hrvati u Americi"

Christian Mate Pulišić je američki Hrvat koji je odbio igrati za hrvatsku nogometnu reprezentaciju.

Christian Pulišić protiv Liverpoola (Foto: Afp)

Nogometaši Chelseaja trenutno se nalaze na američkoj turneji, gdje odrađuju pripreme za novu sezone Premier lige i Lige prvaka. Ondje će odigrati tri prijateljska susreta, prvi za tri dana protiv Club Americe, a do tada odrađuju treninge.

Tako je hrvatski nogometni reprezentativac Mateo Kovačić podijelio nekoliko fotografija na svom Instagram profilu s američke turneje, a  u komentarima mu se javio američki nogometaš hrvatskih korijena Christian Mate Pulišić.

"Hrvati u Americi", napisao je Kovačićev suigrač pomoću emotikona, a upravo je njegov komentar prikupio najveći broj lajkova, nešto više od 700.

Odbio igrati za Vatrene

Inače Pulišićev djed dolazi s jadranskog otoka Oliba i po njemu je dobio srednje ime – Mate. Zahvaljujući djedu dobio je hrvatsko državljanstvo koje mu je olakšalo raniji odlazak u Njemačku. Imao je ponudu da zaigra za Vatrene, ali odbio je i odlučio se za zemlju u kojoj je rođen.

Pulišić nije bio ni punoljetan kada je debitirao za SAD protiv Gvatemale, postavši tako najmlađi američki igrač koji je nastupio u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo.

Uskoro je postao najmlađi strijelac u modernoj eri, najmlađi strijelac dvaju golova u jednoj utakmici i najmlađi kapetan u povijesti SAD-a sa svega 20 godina i 63 dana starosti.

Nije poznato koji su točno bili njegovi motivi u izboru SAD-a, a ne Hrvatske, ali tim si je potezom zasigurno podigao tržišnu vrijednost. Pulišić je danas, sa svega 20 godina, zaštitno lice američkog nogometa, sporta koji u toj zemlji doživljava veliku ekspanziju.

Utakmice Chelseaja na američkoj turneji:

Chelsea - Club America (17. srpnja)

Charlotte - Chelsea (21. srpnja)

Arsenal - Chelsea (24. srpnja

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider