Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Bili su upozoreni

Celtic očekuje žestoka kazna UEFA-e zbog palestinskih zastava: Nije im prvi put...

Navijači Celtica na svom stadionu razvili su tisuće palestinskih zastava u utakmici protiv Atletico Madrida.

The Green Brigade s zastavama Palestine (Foto: Afp)

Na Celtic Parku u utakmici Lige prvaka između škotskih domaćina i Atletico Madrida domaći navijači iskazali su podršku Palestini.

Naime, navijačka grupa The Green Brigade na tribinama je izvjesila tisuće palestinskih zastava u znak podrške Palestincima u sukobu na Bliskom istoku.

Usprkos službenoj molbi kluba da se navijači suzdrže od iskazivanja bilo kakvih političkih poruka pred početak utakmice dio tribina preplavile su zastave Palestine.

Josip Iličić FOTO Navijači Atalante putem na gostovanje u Graz napravili pauzu kako bi iznenadili slovensku legendu divider

Nije to prvi put da navijači Celtica pružaju podršku Palestini. 2016. godine navijači su organizirali humanitarnu akciju u kojoj su sakupili 150 tisuća eura s kojom su kupili medicinsku pomoć te je poslali u Palestinu.

Krovna europska nogometna organizacija protivi se svim političkim porukama na nogometnim terenima te će zbog posljednjeg iskazivanja podrške Palestini na utakmici protiv Atletico Madrida Celtic biti žestoko kažnjen od strane UEFA-e, tvrdi Sky Sports.

Zbog identičnog slučaja Celtic je već kažnjen 2016. godine. U susretu protiv izraelskog Hapoela Beer Sheve izvješeno je nekoliko palestinskih zastava, a tada ih je UEFA kaznila s 12 tisuća eura.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider