Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
službeno

Bruno Marić podnio ostavku na mjesto predsjednika Komisije nogometnih sudaca

Bruno Marić dao je otkaz.

Predsjednik Komisije nogometnih sudaca HNS-a Bruno Marić podnio je ostavku na dosadašnju dužnost, objavio je HNS.

''Dosadašnji predsjednik Komisije nogometnih sudaca HNS-a Bruno Marić podnio je ostavku na svoju dužnost te u razgovoru s predsjednikom Hrvatskog nogometnog saveza Marijanom Kustićem iznio osobne razloge zbog kojih je donio takvu odluku.

Predsjednik Kustić izrazio je razumijevanje za iznesene razloge te je ostavku prihvatio, a Izvršni odbor usvojio'', piše službena stranica Saveza.

Bruno Marić Demantirali Brunu Marića? ''Ne postoje snimke koje nisu prikazane u TV prijenosu ili VAR sobi'' divider

Marić je u četvrtak održao konferenciju za medije na kojoj je pokušao objasniti odluke sudaca, ali i njihovu komunikaciju u VAR sobi koja je izašla u javnost prvo s utakmice Varaždin - Hajduk.

U međuvremenu su se pojavile mnoge druge snimke s utakmica SuperSport HNL-a, a nezadovoljstvo navijača više klubova je raslo.

Jakobušićeva poruka HNS-u

No glavni udar na Marića i sudačku organizaciju došao je iz Splita. Hajduk je  službeno tražio i dobio očitovanje HNS-a zbog načina donošenja odluka sudaca u određenim spornim situacijama.

Predsjednik Hajduka Luka Jakobušić tijekom srijede je oštrim istupom na neki način najavio mogući odlazak Marića nakon što je izjavio kako je su on i sudačka komisija u cijeloj stvari nebitni, a da je na potezu predsjednik HNS-a, Marijan Kustić.

Njegovi prethodnici odlazili nakon pritiska Damira Miškovića

Marić je na mjesto predsjednika Komisije nogometnih sudaca došao u ožujku 2021. godine kada je zamijenio Antu Kulušića koji je na toj poziciji proveo četiri godine, dok je prije njega tri godine stolovao Dušan Kukić.

Kulušić je smijenjen nakon previranja u Savezu 2021. godine i pobune Damira Miškovića, a predsjednik Rijeke je svoj ostanak u HNS-u uvjetovao čistkom u sudačkoj organizaciji uoči odlaska s funkcije Dušana Kukića.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider