Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Sve to prije Božića

Bjelicu čeka "pakao" u Berlinu: Zastrašujući ritam donosi okršaje s Bayernom i Realom

Nenad Bjelica preuzeo je Union Berlin, trenutno pretposljednji klub Bundeslige.

Nenad Bjelica (Foto: Marko Mrkonjić/Cropix)

Kao grom iz vedra neba ove subote odjeknula je vijest da je Nenad Bjelica postao novi trener Union Berlina.

Dosadašnji dugogodišnji trener berlinskog kluba, Urs Fischer, smijenjen je poslije katastrofalnih ovosezonskih rezultata. Pod Fischerovim vodstvom Union Berlin je prošle sezone ostvario povijesni uspjeh, osvojivši četvrto mjesto i izborivši izravni plasman u Ligu prvaka.

No, u ovoj je situacija postala alarmantna, sa samo sedam osvojenih bodova od mogućih 36 klub za koji igra hrvatski reprezentativac Josip Juranović suočen je s realnom prijetnjom ispadanja i čelnici su morali reagirati. Ceh je platio Fischer, ustoličen je Bjelica koji odmah na početku svog mandata ima pakleno težak raspored.

Prije Božića i početka pauze u Bundesligi, pred Bjelicom je šest utakmica, od čega četiri u prvenstvu i dvije u Ligi prvaka.

Ovaj tjedan Union Berlin ide na dva jako teška gostovanja. Prvo će u srijedu u Portugalu odmjeriti snage s Bragom u utakmici u kojom imaju imperativ pobjede ukoliko žele osvojiti treće mjesto u skupini i time osigurati prezimljavanje u Europi. Zatim ih već u subotu čeka sudar s Bayernom na Allianz Areni.

Potom su na rasporedu dva domaćinstva: Borussia Mönchengladbach i Real Madrid. Poslije toga idu u goste Bochumu i naposljetku dočekuju Köln. Raspored teško da je mogao biti teži, ali Bjelici to neće biti nikakav alibi niti će se na to moći vaditi. Od njega se očekuje da što prije napusti nemirne bundesligaške vode i pokuša zaploviti prema sredini ljestvice.

Tablice omogućuje Sofascore

Tablice omogućuje Sofascore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider