Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
MNOGI SE SLAŽU

Bivši svjetski i europski prvak pokopao Ronalda: "Portugal može uzeti Euro, ali on ne smije igrati!"

Bivši francuski reprezentativac Frank Leboeuf smatra kako je Cristiano Ronaldo veliki teret nogometne reprezentacije Portugala.

Frank Lebouef (Foto: Afp)

Kako se klupska nogometna sezona bude sve više približavala svojoj završnici, tako će se sve više pričalo o centralnom nogometnom događaju ove sezone, Europskom prvenstvu u Njemačkoj.

Neke su teme ipak već sad vrlo aktualne, a reprezentacija o kojoj se jako puno govori je Portugal, koji je otkako ih je preuzeo Roberto Martinez upisao sve samo pobjede te na Euro putuje kao jedan od favorita.

Ronaldo i dalje trpa, no može li u najjačim utakmicama?

Martinez je momčad oslobodio okova pragmatičnog nogometa Fernanda Santosa, ali jednih okova, barem to tako mnogi smatraju, nije se riješio.

Radi se o Cristianu Ronaldu koji je i dalje ostao udarna igla momčadi, unatoč tome što ima strašnu konkurenciju, što je napunio 39 godina te što igra u Saudijskoj Arabiji.

Najbolji strijelac u povijesti reprezentativnog nogometa, sa 128 pogodaka, kod Martineza je nastupio u devet utakmica te postigao deset pogodaka. Tri u dva susreta protiv Lihtenštajna, po dva Slovačkoj, Luksemburgu i Bosni i Hercegovine te jedan gol Islandu.

"Portugal može uzeti Euro, ali bez Ronalda"

Ipak, mnogi vjeruju kako će Ronaldo biti veliki teret kad krenu susreti s ozbiljnijim protivnicima. Među takvima je i legendarni francuski branič te svjetski prvak 1998. godine i europski dvije godine kasnije, Frank Leboeuf.

"Portugal je po meni jedna od najboljih reprezentacija i svakako mogu osvojiti Euro. No, Cristiano Ronaldo ne smije igrati!", rekao je Lebouef za medije, nastavivši:

"On je velik igrač i ne možeš mu ništa oduzeti samo zato što se odlučio umiroviti u Saudijskoj Arabiji. Zahvaljujem mu na svemu, no svima jednom dođe kraj."

Lebouef jednostavno smatra da Portugal može puno više dobiti ako ulogu udarne igle u napadu dobije Goncalo Ramos, Joao Felix ili Diogo Jota.

Portugal je nagrađen vrlo povoljnim ždrijebom na Euru. U skupini su im Češka, Turska i pobjednik naslabijeg kvalifikacijskog turnira. U osmini finala, budu li prvi, igraju protiv nekoga od trećeplasiranih momčadi, dok bi ih kao druge mogli čekati Francuzi, ukoliko uzmu prvo mjesto u skupini D. 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider