Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Povratak doma

Ostvarenje dječačkih snova: Podolski se napokon vraća u klub koji je posebno drag Torcidi

Za njemačku reprezentaciju zabio je 49 pogodaka i osvojio naslov svjetskog prvaka.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Legendarni njemački napadač Lukas Podolski mogao bi se vratiti u klub iz svog rodnog grada.

Nakon godina izbivanja i igranja za ponajbolje klubove Europe, došlo je vrijeme za povratak kući. Na adresu njemačkog napadača tako je stiglo nekoliko ponuda, ali jedna se čini posebno primamljivom.

Kako javlja talijanski ekspert za nogometne transfere Fabrizio Romano, Podolski je u pregovorima s Gornikom te bi uskoro mogao postati novi član poljskog prvoligaša koji je u Hrvatskoj najpoznatiji po svojim navijačima.

Naime, navijačka skupina poljskog kluba uzela je ime po splitskoj Torcidi, s kojom njeguje prijateljske odnose.

gol expired Modrić izazvao ludnicu u Šibeniku, navijač ga pitao je li došao potpisati, a Lukin odgovor ga je oduševio divider

Iako je stiglo nekoliko zanimljivih ponuda sa svih krajeva svijeta, od Turske i Katara do Meksika i Brazila, njemu je ipak draža opcija povratka kući. A prema posljednjim informacijama, Gornik samo iščekuje njegov konačan odgovor.

Podolski je u više navrata izjavio da bi na kraju karijere volio zaigrati za Gornik, čiji je navijač odmalena. Poldi je rođen u obližnjim Gliwicama, a s dvije godine preselio se u Njemačku. Međutim, veze s domovinom ostale su jake, iako je godinama bio uzdanica njemačke reprezentacije.

Tako je za njemačku nogometnu reprezentaciju upisao je 130 nastupa i 49 pogodaka, a 2014. godine s njima je osvojio i naslov svjetskog prvaka.

U bogatoj nogometnoj karijeri Podolski je nastupao za Koln, Bayern, Arsenal, Inter i Galatasaray, a posljednje dvije sezone proveo je u japanskom Vissel Kobeu i turskom Antalayasporu.

 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider