Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
stižu bolji dani?

Bilić pozvan ''na razgovor'': Dobio podršku igrača, Ferdinand nudi pomoć

Slaven Bilić i njegov West Ham nalaze se u teškoj situaciji nakon još jednog poraza.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

West Ham Slaven Bilića pri kraju je kratkog ''horor'' rasporeda. Ostalo je još gostovanje kod Liverpoola s kojeg se teško mogu nadati bodovima. Početak je umalo završen senzacijom jer do 89. minute imali su vodstvo u gostima kod Tottenhama koji je nevjerojatno preokrenuo i uzeo sva tri boda.

Mnogi su mislili kako slijedi potpuni kolaps Bilićeve momčadi nakon takvog šoka, no onda su Čekičari uzeli bod kod Manchester Uniteda iako je Mourinhov United daleko od forme. Protiv Arsenala je pak doživljen debakl jer 5:1 na Londonskom stadionu nitko nije očekivao.

Slaven Bilić trebao bi se tijekom ponedjeljka sastati s Upravnim odborom West Ham Uniteda.
Bilić se nakon dvoboja ispričao svima kojima je West Ham u srcu i postavio pitanje "intenziteta i posvećenosti" svojih igrača.

"Osjećam odgovornost. Negdje smo zagubili intenzitet treninga. Osjećam ga samo povremeno i zato ga nemamo ni na utakmicama", rekao je Bilić ponešto o uzrocima kriznog stanja u West Hamu.
Duboka rezultatska kriza momčadi koja ne zna za pobjedu već pet kola nije mogla proći bez reakcije klupskog vodstva.

"Uvjeren sam da nećemo u ovoj poziciji za mjesec ili dva, a zasigurno nećemo biti tu u svibnju. Pozitivan sam, hrabar i optimist, ali vrijeme je da si otvoreno kažemo što nam je na duši, bez optužbi i upiranja prstom", izjavio je Bilić za klupski internetski portal.

Ipak, priznao je bivši hrvatski izbornik da mu loši rezultati utječu i na privatni život.

"Naravno da me to užasno pogađa. Ne želim se ovako osjećati. Osjećam se loše. Ovo utječe na moj privatni život, a uvjeren sam da pogađa i privatni život igrača."

Igrači iza Bilića

Bilić je u West Ham stigao 2015. godine, gdje je zamijenio Sama Allardaycea, te već u prvoj sezoni ostvario sjajan rezultat. No, nova sezona mu je donijela mnogo više glavobolja nego što ih je očekivao. Unatoč lošim rezultatima, skromnom učinku od 12 bodova u 14 utakmica, Bilić je još uvijek optimist, a uživa i podršku u svlačionici, koju je verbalizirao jedan od najiskusnijih igrača, 27-godišnji Andy Carroll.

"Svi smo stali uz menadžera i on je odličan menadžer. U ovome smo se našli kao momčad i svi dečki su razočarani rezultatima. Uvjeren sam da ćemo se izvući iz ovoga", izjavio je Carroll.

Pomoć je, pišu engleski mediji, ponudio i njihov bivši igrač Rio Ferdinand, koji je ponikao u klubu te nakon toga ostvario veliku karijeru. On se ponudio da pomogne stručnom stožeru u popravljanju igre u obrani.

Prvu priliku za promjenu gubitničkog trenda Bilićeva će momčad imati sljedeće nedjelje, kad će gostovati kod trećeplasiranog Liverpoola, no realnije je da ta pozitivna serija krene na Olimpijskom stadionu u dva kola nakon toga kada stižu Burnley i Hull.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider