Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Veliki posao Grka

VIDEO Bilić našao (neočekivanu) zamjenu za deficitarnu poziciju

U jeku potrage za napadačem menadžer Čekićara morao je posegnuti i za rješenjima na drugim mjestima u momčadi.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U velikim problemima se našao Slaven Bilić nakon teške ozljede Aarona Cresswella.

Prvi izbor i jedini lijevi bek po vokaciji u kadru Čekićara izbivat će s terena do kraja godine što je Bilića natjeralo da hitno krene u potragu za novim igračem na toj poziciji.

U prijateljskoj utakmici protiv Juventusa na tom mjestu je od prve do 86. minute igrao Sam Byram - inače desni bek/krilo koji je doveden u zimskom prijelaznom roku iz Leedsa. Njega je zamijenio Lewis Page, igrač iz mlade momčadi West Hama koji (još) nije rješenje na koje se Bilić može osloniti.

Osim Byrama, poziciju lijevog beka može pokriti Angelo Ogbonna koji je zapravo stoper.

Sjajan posao Olympiakosa

Stoga je Bilić odlučio krenuti dovesti novog igrača. To je Arthur Masuaku iz Olympiakosa s kojim je West Ham potpisao četverogodišnji ugovor.

Masuaku je 23-godišnji Francuz porijeklom iz Demokratske Republike Kongo kojeg je Olympiakos prije dvije godine doveo iz Valenciennesa za samo 300 tisuća eura, a sad ga je prodao za znatno veći iznos. Njegova tržišna vrijednost je sedam milijuna eura, a klubovi nisu objavili koliko novca su Englezi platili Grcima.

Uskoro stiže i Ayew

U svakom slučaju, Olympiakos nekog velikog izbora i nije imao, pogotovo nakon ispadanja od izraelskog Hapoel Beer-Sheve u trećem pretkolu Lige prvaka.

Što se tiče Bilića, najavio je nakon utakmice protiv Juventusa kako će uskoro potpisati dva igrača. Jedan je Masuaku, a drugi Andre Ayew za kojeg će Swanseaju platiti 24 milijuna eura.

I to bi trebalo biti sve od aktivnosti West Hama u ovom prijelaznom roku. U ponedjeljak za njih počinje Premierliga gostovanjem kod Chelseaja na Stamford Bridgeu, a tri dana kasnije igraju prvu utakmicu play-offa Europa lige (gosti su rumunjskog prvaka Astre Giurgiu).

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider