Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
pjaca pokazao znanje

VIDEO Mandžukić zabio, Juve pokvario veliku feštu West Hama

Čekićari su pred gotovo 54 tisuće navijača ugostili najtrofejniji talijanski klub i izgubili.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Na službenom otvorenju svog novog doma - Olimpijskog stadiona u Londonu - West Ham je izgubio od Juventusa s 2:3.

Čekićari su već odigrali jednu natjecateljsku utakmicu na novom stadionu, protiv Domžalea u trećem pretkolu Europa lige, ali otvorenje je ipak bilo protiv najtrofejnijeg talijanskog kluba, s kojim su prijateljsku utakmicu dogovorili još prije nekoliko mjeseci.

Slaven Bilić momčad je postavio u formaciji 4-2-3-1, bez svog najboljeg igrača Dimitrija Payeta koji je ostao na klupi do 75. minute.

Adrian - Antonio, Reid, Ogbonna, Byram - Cullen, Nordtveit - Feghouli, Noble, Valencia - Carroll.

Mandži i Higuainu po poluvrijeme

Na drugoj strani Mario Mandžukić je zaigrao od prve minute. Partner u napadu bio mu je Paulo Dybala i ta suradnja je odlično funkcionirala.

U 18. minuti Argentinac je zabio za vodstvo Juvea nakon što mu je Mandžo glavom spustio loptu. Dvije minute kasnije Argentinac se revanširao i uposlio hrvatskog reprezentativca koji nije imao težak posao.

Carroll vratio Čekićare u utakmicu

Do kraja prvog dijela je Andy Carroll je smanjio nakon nebeskog skoka i prisebne reakcije poslije obrane Gianluigija Buffona.

Na poluvremenu je Mandžukić ostao u svlačionici, a zamijenio ga je Gonzalo Higuain koji je ovog ljeta došao iz Napolija za 90 milijuna eura.

Pjaca dobio pola sata

Istovremeno je Bilić napravio tri promjene, a poslije nepunih sedam minuta West Ham je izjednačio. Opet je strijelac bio Carroll i to svojim najjačim oružjem - glavom.

U 59. minuti za Juve je u igru ušao Marko Pjaca zamijenivši Dybalu. S nekoliko poteza je izazvao uzdahe publike, te je dokazao da će biti veliko pojačanje za 'staru damu'.

Bilić: Bio je ovo sjajan test

Do kraja susreta igra se razvodnila zbog brojnih promjena. Bilić je 15 minuta prije kraja posegnuo za Payetom, ali umjesto potpunog preokreta West Hama dogodio se pobjednički pogodak Juventusa. Postigao ga je Simone Zaza u 86. minuti.

Nakon utakmice Bilić nije bio razočaran:

"Juventus je jedan od najvećih klubova na svijetu. Mi otvaramo prvenstvo protiv Chelseaja, pa je ovo bio sjajan test", zaključio je menadžer West Hama.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider