Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Pakleni igrač

"Haaland koji igra s obje noge": Nova zvijezda svjetskog nogometa na meti je Manchester Uniteda

Benjamin Šeško je reprezentativac Slovenije i napadač Red Bull Salzburga.

Benjamin Šeško (Foto: Afp)

Prvog dana ljetnog prijelaznog roka Erling Haaland je i službeno postao igrač Manchester Cityja, nakon što je još tamo krajem svibnja s Borussijom Dortmund dogovoren veliki transfer.

Fenomenalni norveški napadač u City je stigao da bude udarna igla na putu do neostvarenog sna - osvajanja Lige prvaka. Već je on predstavljen, a odradio je i debitantski nastup u kojem mu je tek 12 minuta trebalo da postigne i prvi pogodak u dresu novog kluba. Bio je to ujedno i jedini zgoditak u prijateljskom susretu s Bayernom.

Haaland je tako u kratkom periodu ostvario golemi napredak, jer prije samo dvije i pol godine još je bio u Red Bull Salzburgu, a danas je devetka Cityja i jedan od najboljih nogometaša svijeta.

Njegovim stopama zasad kroči jedan mladić koji trenutno igra za klub iz Salzburga, a u skoroj budućnosti mogao bi postati i Haalandov sugrađanin.

Benjamin Šeško - stasiti centarfor odlične tehnike

Benjamin Šeško 19-godišnji je napadač čije su mogućnosti skauti Red Bull Salzburga prepoznali još dok je bio u mlađim kategorijama slovenskih klubova. U ljeto 2016. Šeško je došao iz Domžala, odradio dvije sezone na posudbi u Red Bullovoj filijali Lieferingu (44 utakmice, 22 gola, šest asistencija) i prije godinu dana se vratio u RBS postavši, u međuvremenu, njihov glavni centarfor.

Sa svoja 194 centimetra Šeško je klasična devetka, a osim fizičke snage vrlo je vješt s loptom u nogama. U prvom kolu nove sezone austrijske Bundeslige Red Bull Salzburg je kao domaćin s 3:0 svladao Austriju Beč, a Šeško je upisao pogodak i asistenciju (baš kao i Marin Ljubičić u trijumfu LASK-a nad Austrijom Klagenfurt).

Najpoznatiji svjetski insajder za transfere, Fabrizio Romano, objavio je da je Manchester United "dobro informiran o Šešku i smatra ga stvarno talentiranim".

Crveni vragovi imaju na radaru sjajnog Slovenca i nije nemoguće da se transfer uskoro realizira, tim više je udicu bacio i Newcastle koji je od dolaska saudijskih vlasnika postao najbogatiji svjetski klub.

Red Bull Salzburg traži 60 milijuna eura

Navijači Uniteda oduševljeni su Šeškom i otvoreno pozivaju klub da krene u akciju.

"Potpišimo ugovor s njim i gledajmo kako ga Erik ten Hag pretvara u napadača svjetske klase", jedan je komentar koji se mogao pročitati.

"Ljudi ga s razlogom zovu Haaland koji igra s obje noge", nadovezao se drugi.

Šeško ima ugovor s Red Bullom do 30. lipnja 2026., njegova tržišna vrijednost prema Transfermarktu iznosi 10 milijuna eura, ali iz Salzburga su već izvjesili cijenu od nevjerojatnih 60 milijuna eura. Onaj tko želi kupiti 19-godišnjeg napadača morat će iskrcati taj iznos kako bi ga doveo u svoje redove.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider