Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
DA, DVOJICA SU

Bellingham primio nagradu za najboljeg mladog igrača pa najavio kako će iduću uzeti njegov brat

Osvajač nagrade Golden Boy ima listu od tri igrača koji bi ga mogli naslijediti, a jedan od njih njegov je mlađi brat.

Jude i Jobe Bellingham s roditeljima (Foto: Profimedia)

Nije bilo previše iznenađenje u izboru nagrade Golden Boy za najboljeg mladog nogometaša svijeta.

Nju je podosta uvjerljivo uzeo čudesni Jude Bellingham, 20-godišnjak koji se odmah pri dolasku u Real Madrid prometnuo u glavnog igrača Kraljevskog kluba. 

Da, dvojica su

I dok se već razmišlja koliko će u budućnosti Zlatnih lopti taj momak ponijeti, on je nakon primanja ovogodišnjeg postignuća upitan tko bi mogao biti njegov nasljednik, odnosno tko će biti Golden Boy za 2024. godinu.

"Reći ću tri imena. Prvi je Arda Güler, on je fenomen, gledam ga na treningu i svi smo oduševljeni. Drugi je moj bivši suigrač iz Dortmunda, Jamie-Bynoe Gittens", rekao je Bellingham, dok je treće ime bilo više osobno.

"Treći je moj brat Jobe Bellingham, on je napadač poput našeg oca. Ako se Sunderland plasira u Premier ligu, pazite na njega."

Jobe sa 18 standardan u Sunderlandu

Jobe je u rujnu napunio 18 godina, a ove je sezone u drugom rangu engleskog nogometa odigrao 18 utakmica, upisao tri pogotka i jednu asistenciju. Do prošlog vikenda nastupio je u baš svakoj utakmici Crnih mačaka, no ipak češće u vezi nego u samom napadu.

Sunderland je prošle sezone ostao dvije utakmice kratak za povratak u Premier ligu, izgubili su polufinale kvalifikacija. Ove sezone su u borbi za Top 6, dakle nove kvalifikacije, no u upravi nisu zadovoljni sa starom, pa su smijenili trenera.

Vidjet ćemo hoće li novo ime na klupi podići momčad, a pratit ćemo i nastupe još jednog supertalentiranog momka iz obitelji Bellingham.

Standings provided by Sofascore

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider