Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
nitko stariji od 25

Bayern slaže zastrašujuću momčad budućnosti: Ova postava samo mladih igrača već sad je strašna

Bayern ne odustaje od svog štedljivog načina poslovanja.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Bayern je na glasu kao štedljiv, neki će reći i škrt klub. Bavarci nikad nisu bili skloni astronomskim transferima, pa se tako u 50 najvećih transfera u nogometnoj povijesti nalazi sami jedan Bayernov - onaj kupovine Lucasa Hernandeza za 80 milijuna eura.

"Nije nužno potrošiti toliko novaca, postoji puno jeftinih igrača koje se može otkriti. To je Bayernov način, potpisati igrače i razviti ih", opisao je za madridsku Marcu Bayernovu strategiju Thiago Alcantara, i sam relativno jeftina (25 milijuna eura) a isplativa Bayernova investicija.

Bayern je u posljednje vrijeme vrlo aktivan na tržištu; u Säbener Strasseu okupili su zanimljivu jezgru mladih igrača koja bi već sad, i bez senatora poput ubojitog Roberta Lewandowskog, tvorila vrlo moćnu momčad.

Kada bi Hansi Flick sljedeću sezonu odlučio igrati bez nogometaša starijih od 25 godina, ta bi postava bila favorit protiv velike većine europskih momčadi.

Na golu bi bio Alexander Nübel, perspektivni vratar koji, kao i Manuel Neuer, besplatno stiže iz Schalkea. Njegova uloga za sljedeću sezonu ujedno je i najkontroverznija od svih mladih igrača - prema pisanju njemačkih medija, Neuer mu ne planira prepustiti minute, dok iz Nübelova tabora šalju drugačije signale.

Četvortka u obrani bila bi Alphonso Davies, 19-godišnji Kanađanin koji već sad pruža sjajne partije, i trojica 24-godišnjaka: Hernandez, Niklas Süle i Benjamin Pavard. Ovoj listi treba dodati i 18-godišnjeg Tanguya Kouassija kojeg je Bayern doveo iz PSG-a, a na glasu je kao ponajveći talent Europe na svojoj poziciji.

Vezni red činila bi trojica 25-godišnjaka - Joshua Kimmich, Corentin Tolisso i Leon Goretzka, dok su na krilima dva igrača već dokazane kvalitete - nova akvizicija Leroy Sane (24) i Serge Gnabry. Vrh napada pripada najmlađem članu ove postave – 19-godišnjem Nizozemcu Joshui Zirkzeeu.

Nema sumnje da će se uz ovakve talente konkurencija morati dobrano pomučiti da skine Bayern s njemačkog trona u budućnosti, a zasigurno će imati što reći i na europskoj sceni.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider