Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Skupina smrti

Šuker zrači optimizmom, izbornik nije oduševljen: ’’Nije moglo teže’’

Hrvatska U-17 reprezentacija dospjela je u tešku skupinu na Euru koji će se održati u Lijepoj Našoj.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Izbornik hrvatske nogometne U-17 reprezentacije Dario Bašić nije bio oduševljen ždrijebom Europskog prvenstva koji je našu ekipu spojio sa Španjolskom, Italijom i Turskom.

Bašić je priznao kako se nadao lakšim suparnicima, no ovakav rasplet njegovoj reprezentaciji predstavlja sjajan izazov:

"Sigurno je naša skupina najteža, teže nismo mogli dobiti. Nadali smo se možda nekom debitantu, ali s druge strane to nas i veseli, da vidimo gdje smo. Igrati protiv najboljih tjera nas na maksimum i bez obzira na rezultat ovakva će skupina donijeti mnogo toga dobrog našim igračima. To nam je izazov," kazao je Bašić.

Kao domaćin prvenstva mladi 'vatreni' nisu trebali igrati kvalifikacije.

"Izostankom kvalifikacija teže je pratiti put priprema. Jedno je igrati natjecateljske utakmice, a drugo prijateljske turnire. Ipak, mi ćemo pokušati biti pravi, na najvišoj razini motiviranosti. Čekaju nas odlični protivnici, odlične utakmice i jedva čekamo da turnir počne", naglasio je izbornik.

Ždrijeb EURO-a prokomentirao je i predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Davor Šuker.

"Prije svega, zahvalni smo i ponosni što se Europsko prvenstvo igra kod nas. Svi koji vole nogomet moći će uživati, vidjet će brojne talente koji će u budućnosti igrati u velikim klubovima, a nadam se da će ih mnogo biti i iz Hrvatske", rekao je Šuker.

Predsjednik HNS-a se osvrnuo i na naše protivnike u skupini.

"Naša je skupina jaka, ali najvažnije je da nam je možda svaka utakmica odlučujuća i da stadioni budu ispunjeni i da navijači dođu na svoje. Izbornik Bašić ima dovoljno vremena za pripremu, a svi vjerujemo u hrvatsku momčad i nadam se da ćemo proći skupinu", dodao je.

Organizacija Europskog prvenstva U-17 donosi izravnu korist hrvatskom turizmu, a učinci bi mogli biti izrazito pozitivni, istaknuo je Šuker:

"U predsezoni smo osigurali 11.000 noćenja i hvala svima koji rade na ovom ozbiljnom, zahtjevnom projektu. Neka i mediji maksimalno pomognu jer slika odlazi u cijeli svijet. Nadam se da ćemo na kraju svi moći biti ponosni na Hrvatsku," poručio je Šuker.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider