Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Teška skupina

Hrvatska u skupini s Italijom, Turskom i Španjolskom

Hrvatska nogometna reprezentacija igrat će u skupini A Europskog U-17 prvenstva.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatska nogometna reprezentacija igrat će u skupini A Europskog U-17 prvenstva koje će se od 3. do 19. svibnja igrati u našoj zemlji zajedno s reprezentacijama Italije, Turske i Španjolske.

Hrvatska reprezentacija je i prije ždrijeba, koji je održan u hotelu Panorama, bila smještena na poziciju A1, a nakon 'plesa kuglica' doznala je i suparnike iz skupine.

Ždrijeb je vodio Uefin direktor za reprezentativna natjecanja Lance Kelly, a kuglice su izvlačili nogometni ambasador turnira, proslavljeni 'Vatreni' Niko Kranjčar, te Martin Novoselac, izbornik koji potpisuje jedine dvije hrvatske medalje s mlađim uzrastima - europske bronce s reprezentacijom U-18 iz 1998. godine te reprezentacijom U-16 iz 2001. godine.

U skupini B igrat će Škotska, Francuska, Mađarska i Farski Otoci. U skupini C snage će odmjeriti Njemačka, Irska, Srbija i BiH, dok će u skupini D igrati Nizozemska, Engleska, Norveška i Ukrajina.

Europsko prvenstvo počinje 3. svibnja, a na otvaranju na stadionu Rujevica u Rijeci igrati će Hrvatska i Italija. Igrat će se u ukupno šest gradova - u Varaždinu (stadion Anđelko Herjavec), u Velikoj Gorici (stadion Radnik), Rijeci (Rujevica), Zaprešiću (ŠRC Zaprešić), Kostreni (Žuknica), te Zagrebu (stadion Lučko, stadion sv. Josipa Radnika u Sesvetama). Finale je 19. svibnja u Varaždinu.

Pet najboljih momčadi s EP-a izborit će plasman na Svjetsko prvenstvo u Indiji, koje će biti održano u listopadu.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider