Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Pojačanja u napadu

Barcelona pojačanja traži u Premier ligi: Mete su im dva zaboravljena napadača

Barcelona na ljeto želi vratiti Pierrea-Emericka Aubameyanga, a zainteresirana je i za Roberta Firmina, kojemu na kraju sezone istječe ugovor s Liverpoolom.

Pierre-Emerick Aubameyang (Foto: Afp)

Nakon što su ga se prošlo ljeto u Barceloni riješili kako bi napravili mjesta za Lewandowskog, ovo ljeto Aubameyang bi se mogao vratiti u prijestolnicu Katalonije.

Napadač Gabona nije se nametnuo u Chelseaju otkako je došao prošle godine u devetom mjesecu. Prvu utakmicu pod Tuchelom odigrao je u Zagrebu, što je ujedno njemačkom stručnjaku bila i posljednja na klupi Chelseaja.

Nikada nije dobio šansu

Kada je došao Potter, Aubameyang je potpuno pao u drugi plan te često nije bio ni na klupi, već je dobar dio sezone proveo na tribinama. Odnosi između njih očito nisu bili nimalo dobri, pa je Potter Aubameyanga izostavio s popisa 30 igrača koje je prijavio za nastupanje u nokaut-fazi Lige prvaka. U takvim uvjetima Aubameyang je ove sezone zabio samo jedan pogodak, i to upravo Dinamu u uzvratnoj utakmici na Stamford Bridgeu, dok je još imao pravo nastupa u tom natjecanju.

U Barceloni ga očito ne žele dovesti zbog ovosezonskih predstava koje je pružao, već onih prošlosezonskih, kada je uz Ferrana Torresa predvodio njihov napad.

Barcelona je Aubameyanga htjela vratiti još u zimskom prijelaznom roku, ali nije imala novca za plaćanje njegove odštete. Kako se status igrača u klubu nije promijenio niti smjenom Pottera, u Barceloni se nadaju da će ga moći dobiti i besplatno iako mu ugovor istječe tek 2024. godine.

Firmino kao opcija

No, zbog već nadaleko poznatih financijskih problema u kojima se nalazi Barcelona u klubu bi se mogli okrenuti Robertu Firminu, koji ovog ljeta postaje slobodan igrač i za njega sigurno neće morati plaćati odštetu.

Firmino je dobar dio ove sezone propustio zbog nagomilanih ozljeda, a potom je izgubio mjesto u prvih jedanaest jer Klopp na poziciji centralnog napadača preferira Jotu i Nuneza.

Ostaje nam pričekati i vidjeti koga će se Barcelona riješiti naljeto. Među prvim kandidatima su Ansu Fati i Ferran Torres, a spominje se i odlazak Raphinhe. Odlasci tih igrača trebali bi rasteretiti Barcelonin budžet i napraviti mjesta za nove akvizicije i pojačanja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider