Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
očekujte neočekivano

'Dan D' za Barcelonu: Nogometno tržište će podrhtavati iduća četiri dana!

Ovaj ponedjeljak mogao bi biti vrlo buran na tržištu igrača, jer se kraj prijelaznog roka opasno približava.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Ako je za vjerovati engleskim medijima (uglavnom tabloidima) ponedjeljak je "dan D" za Barcelonu. Danas je navodno rok kada Liverpool mora reći da ili ne na ponudu za svog ponajboljeg igrača Philippea Coutinha, jer će u suprotnom Barca potražiti drugo riješenje.

Ime tog drugog riješenje je Naby Keita, Gvinejac koji igra u njemačkog Bundesligašu Red Bull Leipzigu. Riječ je o 22-godišnjem veznom igraču njemačkog viceprvaka, koji je još na početku prijelaznog roka izrazio svoju želju za odlaskom iz momčadi, potaknut velikim interesom moćnih klubova.

Barcelona ima nekoliko opcija, ali i malo vremena

Barcelona je dovela Ousmanea Dembelea kao zamjenu za Neymara, no još uvijek traži osvježenja u sredini terena koja u posljednje vrijeme jako "škripi". Andres Iniesta nije više u najboljim igračkim godinama, Sergio Busquets također ne igra u dobroj formi, dok Ivan Rakitić igra toplo-hladno. Kvalitetna zamjena za njih trojicu jednostavno ne postoji na klupi, pa je Barca primorana kupiti nešto do isteka kolovoza, ako želi biti konkurentna u Španjolskoj i Ligi prvaka.

Predstavnici Barcelone Roberto Fernandez i Urbano Ortega bili su pretprošlog vikenda u Gelsenkirchenu gdje su gledali Keitu na djelu u porazu Red Bulla kod Schalkea. Gvinejac nije imao svoj dan protiv Schalkea, ali je zato bio ponajbolji igrač momčadi koja je lani osvojila drugo mjesto u Bundesligi, odmah iza minhenskog Bayerna. Upisao je osam asistencija i osam pogodaka u podvigu kluba koji je u vlasništvu Red Bulla.

No treba ipak naglasiti da će Liverpool najvjerojatnije pristati na prodaju Coutinha. U prilog tome ide i činjenica da Redsi osim Mohameda Salaha nisu imali pravi prijelazni rok, te da im je potreban još pokoji igrač da bi bili konkurentni u Premierligi i Ligi prvaka u koju se vraćaju nakon tri godine.

Spominje se i Angel di Maria iz PSG-a, koji jednostavno mora prodavati igrače kako bi ujednačio financije, zbog poštivanja financijskog fair-playa. Očekuje se da će barem petorica nogometaša napustiti PSG, među njima i bivši igrač Real Madrida i Manchester Uniteda.

Četiri dana potpunog ludila na tržištu

Spominju se Thomas Lemar (Monaco), Virgil van Dijk (Southampton) i, zanimljivo, Naby Keita (RB Leipzig). Nakon današnjeg dana bi sve trebalo biti puno jasnije, jer se 31. kolovoz, koji je u većini najjačih liga Europe krajnji rok za transfere, munjevito približava.

Osim akcija iz redova Barcelone i Liverpoola, očekuje se i nova "bomba" iz PSG-a, koji je navodno dogovorio sve s Monacom oko dovođenja Kyliana Mbappea. U tom slučaju bi i Monaco mogao na tržište s preko 150 milijuna eura u džepu.

U akciju bi trebao i Arsenal koji navodno sprema dva iznenađenje u posljednjim danima prijelaznog roka, a najveći optimisti vjeruju da će dovesti Marca Asensia iz Real Madrida.

U svakom slučaju pripremite se za podrhtavanje nogometnog tržišta do ponoći 31. kolovoza...

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider