Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
plan za budućnost

Barca obavila razgovor sa zvijezdom Reala: U akciji i igrači

Guranje Isca u Barcelonu u katalonskim je medijima sve intenzivnije.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Isco možda ne uživa najveće povjerenje Zinedinea Zidanea, ali o njemu se posljednjih dana, pa i tjedana, priča kao o najvećoj zvijezdi u Španjolskoj. Razlog je želja Barcelone da u svoje redove dovede nogometaša Reala, što je samo po sebi senzacionalno.

Oduvijek je Barcelona htjela Isca, no on je prije skoro četiri godina odabrao Real. Nije tada bilo mjesta za njega na Camp Nouu, a to je iskoristio Florentino Perez i odveo ga u španjolsku metropolu. Lukavi gazda Reala u ugovor je malenom majstoru iz Malage ubacio i specijalnu anti-Barca klauzulu po kojoj on ne smije iz Reala prijeći u najvećeg rivala iako ova dva kluba imaju takav dogovor još od slučaja Figo.

Kao da je Perez njušio trenutnu situaciju. Isco nikad nije dobio pravu priliku na Santiago Bernabeuu, ni kod Ancelottija, ni kod Beniteza pa ni sada kod Zidanea. Tko mu u Barceloni garantira bolju minutažu nije do kraja jasno, ali plan je vjerojatno da Isco zamijeni Andresa Iniestu kojem se bliži kraj karijere.

Neki dan je procurila informacija kako Katalonci nude Iscu čak 20 milijuna eura samo da ne potpiše novi ugovor s Realom. On nikako ne može u Barcu već ovo ljeto, ali može sljedeće i to kao slobodan igrač. Time bi čelnici Barce napravili preokret i nadmudrili Pereza koji je ispao frajer kada je otkrivena tajna klauzula.

''Isco je razgovarao s Barcom prije 15-ak dana. On je oduvijek htio igrati u Barceloni i sada će to moći'', izjavio je za španjolske medije agent s FIFA licencom Jota Jordi koji je dodao kako će taj transfer biti prilično kompliciran.

Pique i Alba u akciji

Novinari koji izvještavaju s okupljanja španjolske reprezentacije pišu kako se Jordi Alba i Gerrard Pique prilično intenzivno druže s Iscom u Gijonu. Nije baš uobičajena takva ''ljubav'' između igrača Barce i Reala iako su Alba i Isco zajedno igrali u Valenciji i ovaj je već pričao o njemu kao igraču koji bi se sjajno uklopio u filozofiju Blaugrane.

Vidjet ćemo hoće li Real dopustiti ovakav scenarij. Navodno je Zidane između prodaje Isca i Jamesa izabrao ovu prvu opciju. Manchester City i Juventus su otvoreno zainteresirani za Andalužanina, ali on može odbiti i novi ugovor s Realom i odlazak iz Španjolske.

Žrtvovao bi time godinu dana bez nogometa za budućnost u Barceloni. Ako to zaista napravi postat će heroj u Kataloniji i omraženi izdajica u Madridu. No on nije iz Madrida, nije iz Kastilje već sa španjolskog juga, a za Barcu je navijao od malena. Barem se tako tješe na Camp Nouu.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider