Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Imaju spremnu zamjenu

Astronomska cifra za Aubameyanga: Napušta Borussiju i stvara ubojiti napad!

Iz njemačke stiže vijest da Aubameyang odlazi u PSG za 70 milijuna eura.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Gabonski napadač Pierre-Emerick Aubameyang, najbolji strijelac Borussije Dortmund i njemačkog prvenstva, prijeći će u PSG za 70 milijuna eura, piše njemački list Bild.

Bild piše da je napadač Gabona dogovorio četverogodišnji ugovor s PSG-om prema kojem će zarađivati 14 milijuna eura po sezoni. U suprotnom smjeru trebao bi otići i Jean-Kevin Augustin, 17-godišnji francuski napadač koji je na glasu kao veliki talent.

Ovaj transfer potvrđuje i činjenica da je Aubameyang već kupio kupio kuću u elitnom dijelu Pariza, a to je potvrdio i beIn Sports, medijska kuća u vlasništvu predsjednika PSG-a.

Aubameyang je najbolji strijelac Bundeslige i Borussije za koju je u prvenstvu zabio 31 gol. 

PSG stvara atomski napadački dvojac

27-godišnji napadač stigao je u Dortmund 2013. i postao jedan od najtraženijih napadača Europe. Njegova se cijena procjenjivala i na 100 milijuna eura; Borussia je svojedobno odbila takvu ponudu jednog engleskog velikana, a dovodilo ga se i u vezu s Real Madridom.

Međutim, čini se da je sada došao trenutak za njegovu prodaju. S 27 godina on je već u veteranskim godinama za Borussijine standarde, a njegova cijena više nije toliko visoka – u zadnje se vrijeme kretala bliže cifri od 50 milijuna eura, tako da je ova prodaja odličan posao Borussije.

Bit će zanimljivo vidjeti kako će Unai Emery uklopiti Aubameyanga u napad u kojem glavnu ulogu igra Edinson Cavani. Bilo bi šteta nekoga od ove dvojice zakucati za klupu, a kao inspiracija Emeryju bi mogao poslužiti Monaco, klub koji je ove sezone prekinuo dominaciju Parižana, u čijem napadu odlično surađuju Kylian Mbappe i Radamel Falcao, a postoji i opcija da Aubameyang zaigra na krilu.

U napadu Borussije Aubameyanga bi trebao zamijeniti 24-godišnji Argentinac Lucas Alario iz River Platea koji je na meti mnogih europskih velikana.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider