Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Loš početak

Hrvatski vratar u Engleskoj nema sreće: Dobio nezgodan udarac u glavu i morao izaći

Hrvatski vratar Ivo Grbić neće po dobrome pamtiti prve dane na Bramall Laneu...

Ivo Grbić (Foto: Afp)

U susretu 22. kola engleskog nogometnog prvenstva Sheffield United, za kojeg brani hrvatski vratar Ivo Grbić, poražen je na gostovanju kod Crystal Palacea sa 2-3, a Grbić je zamijenjen u 52. minuti zbog ozljede glave. 

Slavlje Riječana na Poljudu Rijeka nije prvi put pokvarila feštu na Poljudu: "Kao da se ispuhao balon euforije nakon Perišića i Brekala" divider

Hrvatski vratar Ivo Grbić neće po dobrome pamtiti prve dane na Bramall Laneu. Grbić je prošlog petka preselio iz Atletico Madrida u Sheffield United i već u prvom nastupu je primio pet golova u domaćem porazu 2-5 od Brightona u FA kupu. U drugom susretu protiv Crystal Palacea je u prvih pola sata primio nova dva gola, a potom je u 52. minuti zamijenjen zbog ozljede glave.

Grbić dobio udarac u glavu i morao izaći

Grbić je dobio nezgodan udarac u glavu nakon sudara sa suparničkim napadačem Jeanom-Philippeom Matetom. Hrvatski vratar je uvjeravao svoju klupu kako može nastaviti susret, no liječnička služba Sheffield Uniteda je inzistirala na zamjeni. Nisu se željeli kockati i priliku na vratima je dobio Wesley Foderingham.

Počelo je sjajno za goste koji su poveli već nakon 20 sekundi. Gustavo Hamer je poslao fantastičnu loptu za Breretona Diaza koji je s vrha kaznenog prostora zabio sjajan gol za 1-0. Međutim, već u 17. minuti je izjednačio Eberechi Eze. Michael Olise je ubacio, a Eze zabio pored Grbića.

Tri minute kasnije James McAtte je doveo Sheffield u novu prednosti, međutim niti ovoga puta radost gostiju nije dugo trajala. Eze je u 28. minuti fantastičnim udarcem s ruba kaznenog prostora svojim drugim golom na utakmici izjednačio na 2-2. Palace je preokrenuo rezultat u 66. minuti golom Michaela Olisea.

Arsenal slavio u gostima

Arsenal je osvojio važne bodove u borbi za naslov prvaka porazivši na gostovanju Nottingham Forest sa 2-1.

Slavlje Riječana na Poljudu Rijeka nije prvi put pokvarila feštu na Poljudu: "Kao da se ispuhao balon euforije nakon Perišića i Brekala" divider

"Topnici" su dugo lomili domaću obranu i u 65. minuti su uspjeli povesti sjajnim golom Gabriela Jesusa. Brazilski napadač je pogodio iz iznimno teške situacije, praktički s korner linije, pogodivši kroz noge domaćeg vratara Matta Turnera. Brazilac se potom istaknuo asistencijom za Bukaya Saku koji je u 72. minuti zabio za 2-0 nakon odlične kontre. Tračak nade domaćinu donio je Taiwo Awoniyi smanjivši u 89. minuti na 2-1.

Arsenal - Nottingham Forest Arsenal - Nottingham Forest (Foto: Afp)

Luton Town je deklasirao Brighton sa 4-0 uz tri gola Elijaha Adebaya (1, 42, 56), a među strijelce se upisao i Chiedozie Ogbene (3).

Hat-trick igrača Lutona

Adebayo je postao prvi igrač Luton Towna koji je postigao hat-trick u elitnom razredu engleskog nogometa nakon Larsa Elstrupa kojem je to uspjelo u rujnu 1990. protiv Norwich Cityja. Dodajmo i kako je Luton poveo sa 2-0 nakon svega dvije minute i 17 sekundi, a samo je Leicester brže zabio dva gola u povijesti Premier lige. Lisicama su trebale točno dvije mionute protiv Derbyja u travnju 1998.

Uvjerljiv je bio i Newcastle United koji je na gostovanju porazio Aston Villu sa 3-1. Dva gola za "svrake" zabio je Fabian Schar (32, 36), a jednog Jacob Murphy (53). Smanjio je Olie Watkins u 72. minuti.

Fulham i Everton su odigrali bez golova.

U srijedu je derbi kola Liverpool - Chelsea, dok prvak Manchester City dočekuje Burnley.

Na ljestvici vodi Liverpool sa 48 bodova, Arsenal im dva boda manje i utakmicu više, dok je treći Manchester City sa 43 boda i dvije utakmice manje.

Sheffield United je posljednji sa 10 bodova, devet manje od zone spasa.

REZULTATI:

Nottingham Forest - Arsenal 1-2 (Awoniyi 89 / Jesus 65, Saka 72)
Fulham - Everton 0-0
Luton Town - Brighton 4-0 (Adebayo 1, 42, 56, Ogbene 3)
Crystal Palace - Sheffield United 3-2 (Eze 17, 28, Olise 66 / Brereton 1, McAtee 20)
Aston Villa - Newcastle United 1-3 (Watkins 72 / Schar 32, 36, Murphy 53)

U srijedu:
Tottenham - Brentford
Manchester City - Burnley
Liverpool - Chelsea
U četvrtak:
West Ham - Bournemouth
Wolverhampton - Manchester United

Standings provided by Sofascore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider