Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
proširilo se

Uvertira pred Jadranski derbi: Armada napravila naljepnice s porukom ''Umri Livaja''

Armada ne voli Marka Livaju.

Marko Livaja (Foto: Tom Dubravec/Cropix)

U subotu se igra Jadranski derbi, dvoboj Rijeke i Hajduka na Rujevici. Navijači Rijeke s nestrpljenjem iščekuju taj susret, brzo su rasprodali stadion, a očekuje se i puna gostujuća tribina.

Uoči utakmice dižu se velike tenzije među navijačima. Tako je Armada izradila naljepnice s porukom ''Umri Livaja'' i podijelila ih među svojim članovima.

Naljepnice se lijepe po gradu, a mržnja prema napadaču Hajduka i Vatrenih prelazi granice navijačke normale.

Riječani ne mogu smisliti Livaju

Povijest mržnje prema Livaju seže još od prvih derbija nakon Livajina povratka u HNL. Napadač Bijelih znao je slaviti golove pred Armadom na Rujevici, provocirao ih je svojim gestama rukama pa su ga često gađali sokovima i pivom.

Naljepnica Armade Naljepnica Armade (Foto: Instagram/Screenshot)

No identično je golove slavio Matija Frigan u dresu Rijeke na Poljudu. On je nakon golova na Poljudu utišavao Torcidu, ali nije bilo nekih posebnih reakcija navijača. Tada je bilo komentara da je Frigan tako slavio kako bi se ispričao Armadi jer je pjevao hajdučke pjesme na Instagramu.

Armada osmislila i pjesmu protiv Livaje

Vrhunac mržnje prema Livaji dogodio se na treningu reprezentacije Hrvatske pred završni turnir Lige nacija. HNS je otvorio trening za navijače u Rijeci, a nekoliko Riječana brutalno ga je izvrijeđalo.

Livaja je krenuo prema tribini nakon gnjusnih uvreda i tek su tada reagirali iz tabora reprezentacije. Svakako je za pohvalu bila gesta Matea Kovačića, koji je povikao navijaču Rijeke što je dolazio na stadion ako misli vrijeđati njegova kolegu.

Bruno Petković prvi je Vatreni koji je zaštitio klupskog rivala, ali i prijatelja iz reprezentacije. Izjavio je da su to sve napravili nenavijači i da Livaja jako nedostaje u svlačionici. 

Hrvatski je napadač nakon toga samoinicijativno napustio reprezentaciju, a Zlatko Dalić ponovno ga je pozvao za utakmice protiv Turske i Walesa. Dnevnik Nove TV proveo je anketu među gledateljima s pitanjem: Što mislite o Livajinu povratku u reprezentaciju? 58 posto ljudi podržava njegov povratak, 36 posto se ne slaže s tim, dok je šest posto gledatelja odabralo opciju da im je svejedno.

Naljepnica ''umri Livaja'' zapravo je dio pjesme koju su navijači Rijeke osmislili, a redovno se pjeva u riječkim kafićima nakon utakmica Rijeke, igralo se protiv Hajduka ili ne.

  

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider