Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Krnja Hrvatska

Čačić sa zanimljivim objašnjenima oko poziva za Meksiko i poruka Haliloviću

Hrvatska nogometna reprezentacija u šarenom je sastavu otputovala u Los Angeles na prijateljski susret protiv Meksika.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Izbornik Ante Čačić uglavnom je pozvao igrače iz HNL-a, iako je i ovoga puta imao zanimljiva objašnjenja za igrače koji nisu pozvani, a minute skupljaju igrajući u Ligama petice.

Nema sumnje da je tradicionalno neugodan Meksiko veliki favorit protiv krnje Hrvatske u SAD-u. Olimpijski stadion očekuje se ispunjen sombrerima. Tin Jedvaj svlačionicu dijeli s vjerojatno najpoznatijim Meksikancem – Chicharitom Hernandezom.

''Dolaze u najboljem mogućem sastavu i bit će teško protiv njih, ali mi smo već par puta igrali u mješovitom sastavu i jako smo dobro prošli pa ne vidim zašto ne bi i sada'', rekao je Tin Jedvaj.

''Ne poznajem previše sastav Meksika, ali znam da im liga tek kreće tako da će sigurno biti, ako tako mogu reći, malo odmorniji'', izjavio je Čop.

Uz najboljeg vratara belgijskog prvenstva Lovru Kalinića pozvan je Marković iz Slaven Belupa. Osim Jedvaja, svi braniči su iz HNL-a, Barišić, Filipović, Katić, Kolinger, Miloš i Nižić.

Veza je prepuna mladih igrača iz domaće lige, a napad predvode Čop i po prvi put autor 15 golova u Le Championattu Ivan Santini.

Samo tri internacionalca, bez Alena Halilovića, koji je u polusezoni skupio 18 nastupa za Las Palmas. U krajnju ruku je čudno da Halilović nema mjesta pored Majera, Škorića ili Šunjića. U ovakvom C sastavu Hrvatske.

''Halilović ne može više egzistirati na bazi talenta, nego mora početi igrati ozbiljan nogomet i kad bude ozbiljno prepoznat u svom klubu i kad će imati ozbiljan kontinuitet igara, bit će pozvan u reprezentaciju'', objasnio je izbornik.

Čačić je, podsjetimo, Halilovića ostavio i bez Eura.

"Mislim da će ovi igrači koje smo pozvali sigurno dati sve od sebe, da će biti jako ponosni da obuku hrvatski dres, jer im se pružila jedinstvena prilika i da će učiniti sve da daju svoj maksimalni obol'', izjavio je Čačić.

Za kraj, Čačić se osvrnuo i na naslov koji je nakon 11 godina Dinamove dominacije otišao u Rijeku.

''Očekivano, mislim da je Rijeka zasluženo prvak, a sve priče da je hrvatski nogomet nečist, da se u njemu događaju nemoralne, nečiste i loše stvari dokaz je ova dominacija Rijeke'', poručio je hrvatski izbornik.

Vatreni su 17. listopada 1990. odigrali prvu službenu utakmicu. Bilo je to protiv SAD-a na Maksimiru. 27 godina poslije prvi puta nastupaju na američkom tlu. Doduše, protiv susjeda Meksikanaca.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider