Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Pišu englezi

Čeferin nije mislio na Bobana u svojoj izjavi, nego "klauna kojeg u nogometu svi ismijavaju"?

Aleksandar Čeferin možda nije mislio na Zvonimira Bobana, nego na predsjednika Rumunjskog nogometnog saveza Razvana Burleanua.

Aleksander Čeferin (Foto: Afp)

Šef UEFA-e Aleksander Čeferin objavio je kako se neće kandidirati za novi predsjednički mandat 2027. Mnogi su mislili kako se u svojoj službenoj izjavi obračunao sa Zvonimirom Bobanom, međutim neki tvrde da je možda mislio na Razvana Burleanua.

Slovenac se ranije zakačio sa Zvonimirom Bobanom jer je želio promijeniti statut i osigurati si četvrti mandat na čelu europskog nogometa, zbog čega su se bivši suradnici i službeno razišli. Nakon što je potvrdio kako se neće kandidirati za reizbor 2027. godine, Čeferin je rekao:

Aleksander Čeferin Svjetski mediji bruje: Predsjednik UEFA-e žestoko opleo po Zvonimiru Bobanu divider

"Samo ću dvije rečenice odvojiti za samozvani moralni autoritet. Znate o kojoj osobi govorim i ne zaslužuje komentar s moje strane, ljudi koji ga poznaju sami će donijeti svoj sud.

Evo samo jedne rečenice o njegovu patetičnom kriku o moralnosti. On je bio jedna od rijetkih osoba koje su znale da se neću kandidirati u 2027.

Zvonimir Boban i Aleksander Čeferin na finalu Lige nacija u Rotterdamu Boban je sramotno prozvan: Je li predsjednik UEFA-e ciljao na hrvatsku legendu i što će mu Zvone odgovoriti!? divider

Čim je saznao da ću to objaviti nakon Kongresa, izašao je sa svojim narcisoidnim pismom. Nije mogao pričekati jer onda njegovo cendranje više ne bi imalo smisla. Sada razmislite, čije su osobne ambicije u pitanju?

Čija je moralnost u pitanju? Da završim, jako sam sretan što sam napokon mogao objasniti svoje gledište. Dobro je da sam to napravio ranije".

Predsjednik UEFE Aleksander Čeferin Filmski obrat u UEFA-i: Čeferin se ipak neće kandidirati za novi mandat, Boban je to znao divider

Vodeći svjetski mediji to su shvatili kao odgovor Bobanu, koji je nakon Čeferinova istupa ostao "nijem", no neki engleski mediji sad pišu kako je možda mislio na predsjednika Rumunjskog nogometnog saveza Razvana Burleanua. APnews je tu mogućnost ostavio otvorenom, dok je većina medija zaključila da misli na Bobana.

Štoviše, engleski novinar Matt Slater, novinar uglednog The Athletica koji figurira kao dobro obavješten, kategorički je napisao da se radi o legendarnom hrvatskom kapetanu.

Kako god, Burelanu je jedan od glavnih kandidata za Čeferinova nasljednika i već neko vrijeme gradi svoju kampanju i radi protiv Slovenca šaljući pisma adresirana na nacionalne saveze. Čeferin ga je nazvao klaunom i teoretičarom zavjere kojeg svi u nogometu ismijavaju.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider