Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
prošla reforma, ali...

Filmski obrat u UEFA-i: Čeferin se ipak neće kandidirati za novi mandat, Boban je to znao

Aleksandar Čeferin odustao je od nove kandidature za šefa UEFA-e još prije šest mjeseci, a Zvonimir Boban navodno je znao za njegovu odluku.

Predsjednik UEFE Aleksander Čeferin (Foto: Afp)

Slovenac Aleksandar Čeferin sigurno se neće rekandidirati za predsjednika UEFA-e 2027. godine, iako je službeno izglasano da će se moći kandidirati i za četvrti mandat. Taj je prijedlog danas usvojen, jedini protiv bili su Englezi, ali Slovenac neće iskoristiti ovu reformu i po završetku svog trećeg mandata će se povući.

Strani mediji objavili su na društvenim mrežama kako se Slovenac za taj potez odlučio još prije šest mjeseci, ali nije to oglasio na sva zvona. No tvrdi kako je jedan od onih koji su imali tu informaciju bio Zvonimir Boban.

Zvonimir Boban i Mirko Barišić u Maksimiru Misterij oko Bobanove pojave u Maksimiru: Pozadina odlaska iz UEFA-e i dolaska u Dinamo divider

Legenda hrvatskog nogometa nedavno je upravo zbog neslaganja s Čeferinom oko reformi u UEFA-i napustila krovnu europsku nogometnu organizaciju, a engleski novinar Matt Slater, novinar uglednog The Athletica, tvrdi da ta činjenica baca potpuno drukčije svjetlo na Bobanov odlazak.

Podsjećamo, Čeferin je htio reformirati UEFA-in statut, koji trenutačno ograničava predsjednike na maksimalno 12 godina na čelu europskog nogometa.

Zvonimir Boban VIDEO Pitali smo Čeferina i HNS što misle o Bobanovu odlasku, evo što su rekli divider

Čeferin je želio to produljiti na četiri mandata kako bi se i četvrti put kandidirao.

Ta je reforma provedena kao antikorupcijska mjera zbog skandala iz 2012. godine kad je smijenjen Michel Platini, odnosno kad se Čeferinu otvorio put ka vlasti.

U Bobanovoj ostavci objašnjava se da nije uspio promijeniti Čeferinovo mišljenje.

Zvonimir Boban Grom iz vedra neba, Boban napušta UEFA-u: Raste nezadovoljstvo Čeferinovim vodstvom divider

"Unatoč tome što sam izrazio svoju najdublju zabrinutost i potpuno neodobravanje, predsjednik UEFA-e smatra da ne postoje bilo kakva sporna pravna pitanja u vezi s predloženim promjenama, a kamoli moralna ili etička, te namjerava nastaviti dalje bez obzira na ostvarenje osobnih težnji."

Čeferin je na čelo UEFA-e došao 2016. godine, kada je honorarno zamijenio Michela Platinija, za prvi puni mandat izabran je 2019., a za drugi 2023. godine.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider