Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
SVAKA ČAST

VIDEO Dinamov krvnik napravio najveće iznenađenje: Pala je momčad koja igra najljepše u Europi

Atenska Atena upisala je pobjedu na Brightonovu stadionu Amex rezultatom 2:3.

Slavlje igrača AEK-a (Foto: Afp)

Velika fešta pripremala se u Brightonu, čiji je klub jučer odigrao svoj prvi povijesni europski nogometni susret. Gost na njihovu Amexu bio je atenski AEK, a bijelo-plavi su vjerovali da će svoj put u Europskoj ligi započeti pobjedom.

Na kraju im se dogodio šok, odnosno već unaprijed otpisani grčki prvak i u ovoj utakmici i u samoj skupini upisao je velika tri boda te bacio Brighton u probleme.

AEK tri puta šokirao domaće

Djibril Sidibe iznenadio je momčad Roberta De Zerbija u 11. minuti, no u 30. je Brighton preko Joaa Pedra ipak došao do izjednačenja. Ipak, novo vodstvo AEK-u osigurao je Mijat Gačinović deset minuta kasnije.

U 67. minuti dosuđen je novi kazneni udarac te je Pedro ponovno bio precizan, nakon čega je krenuo lov Galebova na tri boda.

No šokirani su i treći put. Ezequiel Ponce pogodio je u 84. minuti za 2:3 te se domaći više nisu uspjeli vratiti. Kako je Ponce završio sjajnu kontru, pogledajte OVDJE.

Brighton je tako postao prva engleska momčad nakon Blackburna, u sezoni 1994./1995., koja je izgubila svoj europski debi.

U drugom susretu ove skupine, neusporedivo najjače u cijeloj Europskoj ligi, Ajax i Marseille odigrali su sjajnu utakmicu, koja je završila 3:3.

 

 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider