FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
WONDERBOY I EL CUCUY

VIDEO Zovu ih najboljim borcima koji nikad nisu osvojili titulu, a ovog vikenda gledamo ih možda posljednji put

Stephen Thompson borit će se na UFC 291 priredbi protiv Michela Pereire, a Tony Ferguson protiv Bobbyja Greena.

Stephen Thompson i Tony Ferguson (Foto: Afp)

Nekoliko uistinu velikih borilačkih imena našlo se na programu UFC 291 priredbe, koju ovog vikenda možete pratiti uživo u prijenosu na gol.hr-u. 

Poirier vs. Gaethje VIDEO Justin Gaethje najopakiji je tip UFC-a: Nokautom godine ugasio Poiriera divider

Našlo se tu bivših prvaka, bivših privremenih prvaka te nekoliko izazivača, mnoge od njih možemo zvati legendama borilačkog sporta. No dva ćemo borca izdvojiti zbog njihovih sličnih karakteristika.

Dva velikana u labuđem pjevu

Stephen Thompson i Tony Ferguson borci su koje mnogi smatraju najboljim UFC borcima u povijesti bez titule prvaka. A ovog vikenda možda ćemo ih u najpoznatijem svjetskom borilištu gledati posljednji put.

40-godišnji Wonderboy Thompson već je neko vrijeme daleko od tog "boy", s kojim je oduševljao još u World Combat Leagueu Chucka Norrisa. Kao ponajbolji američki kickboksač ovog stoljeća prelazak u MMA bio je neka vrsta logike, a nije mu dugo trebalo da dođe do UFC-a.

U mitskom Octagonu debitirao je 2012. godine i odmah je oduševio nokautom koji se i danas vrti u kompilacijama najbolje izvedenih udaraca nogom u UFC povijesti. Dan Stitgen bio je njegova žrtva. 

Na krilima te pobjede ušao je u drugu UFC borbu, gdje je poražen od Matta Browna, no nije posrnuo. Zapravo, ušao je onda u niz od sedam pobjeda, što je rezultiralo napadom na titulu prvaka, koja je bila kod Tyrona Woodleyja. Osim pobjeda, jednostavno je impresionirao svojom tehnikom i stilom borbe, ali i karakterom. Zbog tog svega postao je pravi ljubimac fanova.

Manje od minute dijelilo ga od titule

Protiv Woodleyja odradio je dvije borbe. Fenomenalna i prepuna akcije, prva borba završila je bez pobjednika, što je nekako bio i najpošteniji ishod, dok je u drugoj Thompson u posljednjoj minuti ostao bez titule prvaka, koju je već gotovo imao u svom vlasništvu.

Kod jednog suca vodio je 3:1, dok je kod dvojice bio na 2:2, ali petu rundu držao je potpuno pod kontrolom. I onda se dogodio trenutak neopreznosti. Primio je udarac koji ga je bacio na stražnjicu, što je bilo dovoljno za bodovni preokret. Woodley je uzeo pobjedu i obranio titulu.

Thompson se nakon toga nije uspio vratiti gdje je bio. Odradio je osam nastupa, s po četiri pobjede i poraza. I dalje su tu neke impresivne izvedbe, no činjenica je da godine čine svoje.

Svlada li ovog vikenda izuzetno atraktivnog Michela Pereiru, koji ulazi s nizom od pet pobjeda, Thompson bi svakako još produžio karijeru i izborio veliku borbu. Doživi li poraz, posebno ako bude uvjerljiv, nitko se neće začuditi ostavi li svoje rukavice na podu borilišta.

El Cucuy tvrdi da najbolje tek dolazi

Tony Ferguson tek je posebna priča. Apsolutni luđak, bilo u pozitivnom ili negativnom smislu, i čovjek koji je upisao niz od 12 pobjeda, a potom ušao u aktualni niz od pet poraza. No ne posustaje, zapravo tvrdi da tek sad ulazi u najbolje godine svoje karijere.

Jedan od najatraktivnijih boraca u povijesti, čovjek nevjerojatnih nekonvencionalnih metoda treninga i bivši privremeni prvak, ipak će mnogima ostati upamćen kao čovjek kojem se čak pet puta odgađala ugovorena borba protiv Khabiba Nurmagomedova.

Dvaput je za otkazivanje bio kriv Khabib, dvaput Tony, a jednom je presudio koronavirus, zbog kojeg je otkazana priredba na koju su bili upareni. I tako se nikad nije potvrdilo ono što su mnogi tvrdili, da upravo Tony posjeduje sve što je potrebno da zaustavi Khabiba i nanese mu prvi poraz.

Njihovu borbu sigurno više nikad nećemo gledati, a pitanje hoćemo li i Tonyja. Protivnik mu je Bobby Green i to je savršen odgovor na pitanje ima li smisla nastavljati karijeru. Doživi li poraz, u UFC-ovu borilištu ga vjerojatno više nećemo gledati. Pobijedi li, nema sumnje da će doživjeti svojevrsni uzlet te dobiti priliku i dalje oduševljavati svoje brojne fanove.

Puno je boraca po nekim stvarima posebno, no El Cucuy je najposebniji od svih. I uistinu bi bilo lijepo vidjeti ga još jednom u onom njegovu pravom izdanju.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider