FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
APSOLUTNA DOMINACIJA

VIDEO Izvrsni Aljamain Sterling završio Dillashawa i po drugi put obranio titulu

Puno dominantnije nego što je itko očekivao obranio je Aljamain Sterling titulu prvaka UFC-ove bantam kategorije.

Jednu i pol rundu izdržao je hrabri TJ Dillashaw u borbi protiv Aljamaina Sterlinga, prije nego je podlegao udarcima, odnosno prije nego je sudac apsolutno ispravno prekinuo ovu borbu održanu na sjajnoj UFC 280 priredbi.

Naime, već na samom početku došlo je do ozljede TJ-a Dillashawa, zapravo obnove ozljede za koju je potvrdio kako je doživio već na pripremama, a s njom nije mogao biti ravnopravan protivnik.

Dominacija Sterlinga i hrabrost Dillashawa

Samo dvadesetak sekundi trebalo je Sterlingu za prvu rušenje, a odmah je na podu uhvatio dominantnu poziciju. Dillashaw je reagirao kao da nešto kod njega nije u redu, no nastavio je borbu. Sterling je otpriliku minutu radio na poziciji, a onda je krenuo plasirati seriju udaraca na koju Dillashaw nije dobro odgovarao.

Islam Makhachev i njegov tim VIDEO Ostvareno proročanstvo Khabibovog oca, Makhachev gušenjem savladao Oliveiru i popeo se na UFC tron divider

U potpunoj kontroli bio je Sterling, no ipak bira tranziciju i kreće po gušenje s leđa, koje je Dillashaw iskusno obranio, iako je i dalje bio u itekako nezavidnoj poziciji. Pokušao je Sterling još jednom nešto slično, ali bez uspjeha. No, ono što nije puštao je apsolutna kontrola nad bivšim dvostrukim prvakom.

Posljednju minutu runde ustali su se na noge, no nije to dugo trajalo prije nego je Sterling ušao u novi klinč, slijedom čega je uspješno priveo rundu kraju. Rundu koju je zahvaljujući totalnoj dominaciji zaslužio uzeti rezultatom 10-8.

Sterlingu je trebalo 45 sekundi druge runde da upiše novo rušenje, ali ovog puta na podu nije bio opasan pa se Dillashaw ustao. Ipak, do sredine runde nije ponudio puno toga, a onda je došlo novo rušenje.

Sean O'Malley VIDEO Sean O'Malley kontroverznom sudačkom odlukom savladao Yana i došao do najveće pobjede karijere divider

Ovog puta uzeo je Sterling leđa i krenuo pogađati čiste udarce. Dillashaw brzo prestaje iste kvalitetno braniti te oni postaju čisti, a to vidi i sudac Marc Goddard koji apsolutno opravdano prekida borbu.

Dillashaw je na kraju priznao kako mu je rame počelo "ispadati" već tijekom priprema, ali se nadao da će tako nešto uspjeti izbjeći u borbi. Nažalost po njega, prevario se te vrlo dominantno izgubio, čime nije uspio po treći put postati prvak.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider