FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
Počivao u miru

Stravične vijesti: U borbi protiv ruskih snaga poginuo ukrajinski prvak u kickboksu

Ukrajinski prvak u kickboksu Maksim Bordus (23) ubijen je u borbi protiv ruskih snaga, objavila je u utorak web stranica koja popisuje sportaše poginule u ratu.

Ukrajinska zastava (Foto: Afp)

Bordus je ubijen 11. lipnja u "žestokim borbama protiv ruskih osvajača", objavili su "Sportski anđeli", ukrajinska web stranica postavljena uz pomoć Sportskog odbora koji okuplja nevladine organizacije i saveze iz neolimpijskog sporta.

"Svakim je danom s oružjem u rukama približavao pobjedu Ukrajine, ali on sam to neće vidjeti", pisalo je ispod fotografije na kojoj Bordus pozira s nekoliko medalja.

Na web stranici predsjednika Volodimira Zelenskog objavljena je peticija kojom se traži da se Bordusu posthumno dodijeli titula "Heroja Ukrajine".

Bordus se prijavio u ukrajinsku vojsku prvog dana ruske invazije u veljači prošle godine, a poginuo je od ruske granate dok je bio na borbenoj misiji u južnoj regiji Zaporožje.

Ukrajinski ministar sporta Vadim Huttsait rekao je u travnju da su 262 ukrajinska sportaša ubijena tijekom ruske agresije na Ukrajinu.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider