FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
šokirao je mma svijet

Preko trnja do zvijezda: Prisjetimo se Miočićeva uspona i osvajanja titule UFC prvaka pred 45 tisuća brazilskih navijača

Stipe Miočić imao je jedan od najtežih mogućih puteva do borbe za titulu UFC prvaka.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Stipe Miočić imao je baš pravi put preko trnja do titule UFC prvaka koju je osvojio 2016. godine. On je na tom putu pobijedio legendarne borce ovog sporta, ali i upisao dva poraza iz kojih je izvukao pouku za nastavak karijere.

Uoči revanša Stipe Miočića i Francisa Ngannoua UFC je na svojem službenom Youtube kanalu izbacio video koji zorno prikazuje kako je Amerikanac hrvatskih korijena stigao do naslova UFC prvaka.

Stipe je svoj put u UFC-u započeo 2011. godine kada je MMA svijetu prezentirao svoju iznimnu brzinu i sjajnu boksačku tehniku. On je u debiju jednoglasnom sudačkom odlukom razbio Joeyja Beltrana, nakon kojeg je nanizao još dvije pobjede.

gol expired VIDEO: Francis Ngannou teško nokautirao Stipu Miočića i postao novi UFC prvak! divider

Uslijedio je prvi poraz u karijeri od Stefana Struvea, pa novi niz od tri pobjede protiv velikana MMA: Royja Nelsona, Gabriela Gonzage i Fabia Maldonada. Potom je izgubio od Juniora dos Santosa kontroverznom sudačkom odlukom, da bi uslijedio niz od četiri godine bez poraza.

Dvije pobjede bile su dovoljne da Miočić stigne u poziciju da se bori za naslov prvaka, a u prilog mu je išla i ozljeda Caina Velasqueza, pa je postao njegova zamjena u dvoboju protiv Fabricija Werduma.

Pred 45 tisuća gledatelja u brazilskoj Curitibi Miočić je sredinom prve runde nokautirao Werduma u kretanju unazad, nakon snažnog presinga koji je nabio čovjek koji do tog trenutka nije bio poražen punih pet godina.

Sve nakon toga je povijest...

Tko će slaviti u velikom revanšu?

Ukupno glasova:

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider