FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
smith ga spasio diskvalifikacije

Jon Jones obranio pojas unatoč ilegalnim udarcima, Usman demolirao prvaka Woodleyja

Jon Jones obranio je naslov UFC prvaka, dok je Kamaru Usman postao prvi UFC prvak iz Nigerije nakon što je demolirao Tyrona Woodleyja.

Galerija UFC 235 poster Askren guši Lawlera (Foto: GOL.hr) Lawler i palac (Foto: GOL.hr) +2 Lawler u raspravi sa sucem (Foto: GOL.hr)

Jon Jones obranio je titulu UFC prvaka poluteške kategorije, nakon što je izdominirao i slavio protiv Anthonyja Smitha, ali će i nakon tog meča ostati mrlja na njegovoj pobjedi, odnosno karijeri.

Jones je slavio jednoglasnom sudačkom odlukom, ali je na samom kraju četvrte runde trebao biti diskvalificiran zbog ilegalnog udarca koljenom u glavu, dok je ruka Anthonyja Smitha bila na podu.

Spasio ga je Smith. Sudac Herb Dean došao je do njega i pitao jesi li dobro i Anthony je rekao "jesam". Da je samo odglumio da mu se vrti ili da mu se muti vid, meč bi bio prekinut i Jones bi vjerojatno ostao bez titule.

Umjesto toga Jonesu je sudac oduzeo dva poena i na kraju je slavio rezultatom 48:44.

"Nisam želio nikome ukrasti titulu, želim ju osvojiti", rekao je Smith nakon meča.

Meč je bio vrlo razočaravajući, prije svega zbog neambicioznosti Smitha koji gotovo da nije pokušao ni uputiti pošteni udarac. Bio je jedan high-kick na početku meča, ali je Jones to blokirao.

Svih pet rundi gledali smo Jona Jonesa u njegovom najboljeg izdanju - atraktivnog, agresivnog i maštovitog. U jednom trenutku, kada je imao Smitha na tlu, sjetio se staviti mu jednu ruku na usta, kako bi mu otežao disanje. Osim toga vidjeli smo i nekoliko pokušaja udarca ramenom u situaciji kada je imao Smitha pritisnutog u kavez.

U nijednom trenutku Smith nije bio blizu kraja, što je Jones na kraju i priznao.

"Dajte pljesak za Smitha. Nevjerojatno je što sve čovjek može primiti i ostati stajati na nogama."

Nigerijac Usman demolirao Woodleyja

Kamaru Usman novi je UFC prvak velter kategorije! On je u pet rundi u potpunosti izdominirao sada već bivšeg prvaka Tyrona Woodleyja i postao prvi Nigerijac s UFC titulom.

Teško je reći što je bio problem kod Woodleyja, ali on nije bio ni sjena borca koji je prvak već dvije i pol godine. Usman je krenuo vrlo agresivno i nije dozvolio ni najmanji postotak šansi Woodleyju za pobjedu.

Udarao je i rušio ga svih 5 rundi i pravo je čudo da su suci tek jednu rundu okarakterizirali 10-8 u korist Usmana. On je postao prvi Nigerijac s UFC titulom, a pridružit mu se može Israel Adesanya, koji će se na idućem eventu, UFC-u 236, boriti za titulu privremenog prvaka u srednjoj kategoriji protiv Kelvina Gasteluma.

Kontroverzna pobjeda u jednom od najiščekivanijih debija u UFC povijesti

S 34 godine na leđima u UFC-u je debitirao bivši hrvač Ben Askren i slavio je kontroverznom pobjedom protiv bivšeg UFC prvaka Robbieja Lawlera. Jedan od najboljih svjetskih MMA sudaca Herb Dean nije prepoznao znak Lawlera da je dobro i prekinuo je meč, iako je ovaj bio i dalje aktivan. 

Sve je krenulo Lawlerovim brutalnim napadom, koji je Askren nekako uspio preživiti. Cijelo lice mu je bilo krvavo nakon svega dvije minute, ali bivši profesionalni hrvač nije odustao od svoje taktike. Ponovno se "zalijepio" za Lawlera, polako ali sigurno ga je oborio s nogu, te dočekao priliku da ga uhvati u tzv. "bulldog choke".

U jednom trenutku desne ruka Lawlera je s Askrenove glave pala na tlo i djelovalo je kao da je ostao bez svijesti. Jedan od najboljih MMA sudaca na svijetu Herb Dean odmah je prišao i pitao ga nekoliko puta je li okej, te mu pritom podigao desnu ruku. Lawler, prema mišljenju suca, nije imao vidljivu reakciju, nakon čega je Dean prekinuo meč.

Međutim kada pogledate usporenu snimku s kamerom koja je izvan kaveza, u jednom se trenutku vidi da Lawler pokazuje palcom da je sve u redu, međutim Dean nije to vidio i nekoliko sekundi kasnije je zaustavio borbu.

Kineskinja se predstavila MMA svijetu, novi teški poraz Garbrandta

U jedinoj ženskoj borbi večeri Kineskinja Weili Zhang pobijedila je Tecciju Torres jednoglasnom sudačkom odlukom. Bila je to uvjerljiva pobjeda kineske borkinje, koja se nametnula od prve minute i u svim segmentima borbe bila bolja od svoje suparnice.

U prvoj borbi glavnog programa Pedro Munhoz iznenadio je bivšeg UFC prvaka Codyja Garbrandta i slavio nokautom na samom kraju 1. runde. Garbrandt je napravio istu pogrešku kao i u posljednjem meču protiv T. J. Dillashawa, kada je ušao u divlju razmjenu i pritom bio nokautiran.

UFC 235, glavni program:

Jon Jones pobijedio Anthonyja Smitha (jednoglasna sudačka odluka)

Kamaru Usman pobijedio Tyrona Woodleyja (jednoglasna sudačka odluka)

Ben Askren pobijedio Robbieja Lawlera

Weili Zhang pobijedila Tecciju Torres (jednoglasna sudačka odluka)

Pedro Munhoz pobijedio Codyja Garbrandta (nokaut, 1. runda)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider