FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
uživo na gol.hr

UFC spektakl godine: Woodley ili Thompson?

Spektakularni UFC 209 gledajte ove nedjelje samo na Novoj TV i GOL.hr.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U ranojutarnjim satima nadolazeće nedjelje u Las Vegasu je na rasporedu najspektakularniji UFC event u 2017. godini. Dobra vijest za sve ljubitelje MMA-a u Hrvatskoj je što će UFC 209 moći gledati na Novoj TV u nedjelju navečer te UŽIVO na GOL.hr-u od 4 ujutro!

UFC 209 event imat će 12 borbi, od kojih će pet biti na glavnom fight cardu. Trebali smo vidjeti dvije borbe za pojas te okršaj teškaških zvijezdi Alistaira Overeema i Marka Hunta.

Za privremeni naslov u lakoj kategoriji trebali su se boriti Tony Ferguson i Khabib Nurmagomedov, no meč je otkazan nakon što je Dagestanac hospitaliziran. Glavna borba večeri je revanš prvaka Tyrona Woodleyja i Stephena Thompsona u velteru.

Woodley protiv Thompsona

Manje od četiri mjeseca prošlo je od spektakla u New Yorku gdje su Woodley i Thompson navijačima pružili jednu od najboljih borbi u posljednjih nekoliko godina. Pobjednika u konačnici nije bilo jer su suci dvoboj proglasili remijem. Prije takve odluke netko je pogriješio u zbrajanju i Woodleyja proglasio pobjednikom. Nakon toga je odluka ipak promijenjena, a Woodley je i dalje zadržao pojas prvaka.

Odmah je bilo jasno da će doći do nove borbe, no Woodley se nadao ne tako brzo. Imao je želju potući se s nekim drugim borcima, no UFC je odlučio da se borba u kojoj je proglašen remi mora riješiti što prije.

Podsjetimo da je u toj prvoj borbi Woodley bio bolji u prve dvije runde dok je bio pun energije, a onda se malo ispuhao. Wonderboy Thompson je do izražaja došao u nastavku meča, pa se remi činio kao najpošteniji rasplet. Za očekivati je da će Woodley još jednom pokušati riješiti svog suparnika u ranijoj fazi dvoboja, te da definitivno neće željeti da borba ode u četiri ili pet rundi.

Kladionice daju blagu prednost Thompsonu zbog bolje fizičke pripremljenosti i mogućnosti da pripremi raznovrsniju taktiku od Woodleyja koji je jak kao bik, snažno udara, ali ne može poput Wonderboya otići u pet rundi i svaku održavati na visokom nivou. Zanimljivo, Woodley do meča u studenom lani nikada prije nije odradio meč u maksimalnih pet rundi po pet minuta. Ako borba ode u petu rundu, velike su šanse da Thompson preuzme pojas prvaka.

Nurmagomedov protiv Fergusona (otkazano)

Druga glavna borba večeri trebala je biti ogled sjajnih boraca u lakoj kategoriji - Khabiba Nurmagomedova i Tonyja Fergusona. Njihova borba trebala je odlučiti privremenog vlasnika pojasu u lakoj kategoriji, jer je Conor McGregor trenutačno nedostupan. Pobjednik je trebao postati privremeni šampion i trebao se idući boriti protiv slavnog Irca za pojas. S obzirom na McGregorove boksačke planove s Floydom Mayweatherom i činjenicu da Irac može praktički što god želi u UFC-u, teško je prognozirati što će se dalje događati u ovoj diviziji.

Nurmagomedov je bio osjetni favorit u odnosu na Fergusona, no njega ipak nećemo gledati u oktagonu. Dagestanac je navodno bio podvrgnut žestokom režimu gubljenja kilograma kako bi prošao vaganje, međutim to ga je dovelo do točke da je njegov tim morao pozvati hitnu pomoć. Detalji su još nepoznanica, no sigurno je da nećemo gledati ovaj vrlo zanimljivi okršaj Nurmagomedova i Fergusona, te da UFC nije uspio naći dostojnu zamjenu kako bi Ferguson ipak ušao u oktagon.

Kojem se obračunu na UFC 209 najviše veselite (nedjelja, 4:00 uživo na GOL.hr)?

Ukupno glasova:

Hunt protiv Overeema

Od ostalih dvoboja u glavnom programu, fanovi će s velikim nestrpljenjem očekivati meč u teškoj kategoriji između dva bivša izazivača - Alistaira Overeema i Marka Hunta. I dok će Overeem pokušati isprati gorak okus poraza od našeg Stipe Miočića na UFC-u 203, Mark Hunt ima neke druge probleme. Nastup na UFC-u 209 bi mu zbog otvorenog sukoba sa svojim poslodavcem mogao biti i posljednji u elitnom oktagonu, neovisno o ishodu dvoboja s Nizozemcem.

Super Samoanac je javno prozvao UFC za zaštitu boraca koji koriste nedopuštena sredstva. Pobrojao je sva imena koja su pala na doping-testovima, a s kojima je ulazio u oktagon da bi mu čašu prelio skandal s Brockom Lesnarom. Pokazalo se, naime, kako je UFC vrlo vjerojatno znao da Brock Lesnar koristi nedopuštena sredstva, no neovisno o tome su mu dali zeleno svjetlo za nastup protiv Hunta u “main eventu” UFC-a 200.

Meč na UFC-u 209 mu je posljednji iz aktualnog ugovora pa ne bi čudilo da Hunt i u slučaju pobjede promijeni “tim”. Prije dvoboja s Lesnarom, Hunt je nokautirao Franka Mira i Antonija Silvu, a posljednji poraz doživio je od aktualnog UFC prvaka u teškoj kategoriji, američkog Hrvata, Stipe Miočića.

UFC 209 gledajte UŽIVO na GOL.hr-u ove nedjelje od 4 ujutro te u večernjem terminu na Novoj TV!

Popis glavnih borbi na UFC 209 eventu:

Mark Hunt - Alistair Overeem

David Teymur - Lando Vannata

Rashad Evans - Dan Kelly

Khabib Nurmagomedov - Tony Ferguson (otkazano)

Tyron Woodley - Stephen Thompson


 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider