FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
poznate sudačke kartice

Kako Tyson nije pobijedio? Statistika ne laže, a posebno je sporna odluka jednog "suca"

Tyson je statistički, ali i po dojmu bio bolji, ali suci su mislili drugačije.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Mike Tyson nije uspio doći do pobjede u svom povratničkom meču - borba protiv Roya Jonesa Jr.-a završila je neodlučenim ishodom.

Bila je to prije svega humanitarna i revijalna borba, pa je takvo bilo i bodovanje. Samo sudac u ringu bio je profesionalac u svom poslu, dok su bodove dijelili bivša boksačka prvakinja Christy Marin te bivši prvaci Chad Dawson i Vinny Pazienza.

Statistika, ali i subjektivan dojam otkrivaju da je bliži pobjedi bio Tyson. Zadao je 64 udaraca, od čega 35 u tijelo - jedan više od Jonesovog ukupnog broja udaraca (34, četiri u tijelo). Sve to Tyson je napravio s osjetno manje pokušaja (193:236).

gol expired Slavni reper sprdao Tysona i postao hit: "Pokopao" borce i postao najveći pobjednik borilačkog spektakla divider

Međutim, suci su proglasili remi, a samo je Martin bodovala u Tysonovu korist. Dawson je presudio da je bio remi, dok je Pazienza kao pobjednika upisao Jonesa. Tysonu nije dao nijednu rundu, sve su išle Jonesu ili bile neriješene.

Očekivano, odmah su se pojavile sumnje da je ishod meča namješten te da je Tyson trebao pobijediti. Tyson je nakon meča izjavio da želi revanš, a vidjet ćemo hoće li se održati.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider