FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
Hrga čeka protivnika

Sada je jasno zašto su dva boksača odbila Filipa Hrgovića, sprema se veliki obračun

Joseph Parker i Joe Joyce ranije su odbili Filipa Hrgovića, a sada dogovaraju međusobni meč.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Filip Hrgović strpljivo čeka protivnika za idući meč za mjesto obaveznog izazivača. IBF već tjednima traži novog protivnika, a sada je postalo jasno zašto su Joseph Parker i Joe Joyce ranije odbili ponudu za meč s našim najboljim boksačem.

Čini se kako su njih dvojica na pragu dogovora za međusobnu borbu, koja bi se trebala održati u londonskoj O2 Areni, javlja Boxing news 24.

Dogovorili su međusobni obračun

Joyceov tim pristupio je Parkeru s prijedlogom za meč koji bi se trebao održati pod okriljem druge organizacije, WBO-a, koji jamči da će pobjednik tog meča dobiti status obaveznog izazivača.

Podsjetimo, oba su boksača odbila ponudu za meč s Hrgovićem zbog ozljede. Novozelanđanin Parker zahvalio se na ponudi uz ispriku kako želi zaliječiti ozljedu lakta, dok Joyce već duže vrijeme pauzira od boksa zbog ozljede.

Posljednju borbu je imao u lipnju 2021. godine, kada je svladao Carlosa Takamu prekidom u šestoj rundi, a od tada pauzira.

No dogovori li borbu protiv Parkera, koja donosi veliki ulog, financijski i sportski, Joyce će se sigurno oporaviti do svibnja, kada bi se trebala održati borba u Londonu.

Kinez neće odbiti meč s Hrgovićem

U svakom slučaju, Hrgović nastavlja svoju potragu za protivnikom. Murat Gassiev i Andy Ruiz Jr. službeno su odbili IBF-ovu ponudu za borbu. Kao službeni razlog su naveli ozljede i oporavak od njih.

Sljedeći u nizu koji će dobiti pisma IBF-a s ponudom su Demsey McKean i Zhang Zhilei.

No Australac sigurno otpada jer ima meč 27. veljače, pa će, kako je uostalom bilo najrealnije od samog početka, gotovo sigurno sljedeći protivnik Filipa biti Kinez Zhang Zhilei.

Ovaj 38-godišnji teškaš nije nepoznanica u svijetu boksa. Pobjeđivao je čak 23 puta, a ima samo jedan poraz.

Inače, Tony Yoka je jedini prihvatio meč protiv Hrgovića, koji bi bio pravi spektakl za svijet boksa, ipak se radi o osvajačima olimpijskih medalja, no Yoka je, nažalost, morao otkazati meč jer nije odradio borbu protiv Martina Bakolea.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider