FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
svuda hrvatski dresovi

Overeem optužio Stipu pa ga osramotili pred cijelom dvoranom

Alistair Overeem nije dobro primio poraz od Stipe Miočića.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Američki borac hrvatskih roditelja Stipe Miočić obranio je naslov prvaka u kraljevskoj kategoriji UFC-a. Nakon Hunta, Arlovskog i Werduma Stipina žrtva postao je i proslavljeni borac Alistair Overeem koji je baš kao i prethodni trojac poražen nokautom.

Nakon borbe Stipe je uzeo mikrofon u ruke i poveo navijanje ''O-H'' nakon čega je dvorana klicala ''I-O''. Radi se o navijačkom uzviku ''Ohio'' koji je omiljen na sportskim terenima američke savezne države iz koje dolazi Miočić.

''Razumijem zašto je bježao. Snažan je i čvrst borac, ali rekao sam da ću dugo držati ovaj pojas. Nisam bio uzdrman tim udarcem, ali pao jesam jer čovjek jako udara. Nisam niti tapkao, premda je bilo gadno i mogao mi je jako nauditi, no iskoristio sam priliku da se izvučem iz tog vrlo opasnog hvata. Nakon toga sam ga napao svom silinom i sve je bilo gotovo. Kod posljednjih mojih udaraca on je već bio u nesvijesti '', istaknuo je Miočić nakon borbe i najavio daljne planove.

''Prvo trebam jako dobar odmor jer ovo mi je bilo najteže ljeto u karijeri. Četiri mjeseca ludila. Sada ću otići na medeni mjesec za što do sada nisam imao vremena. A što se tiče sljedećeg protivnika, oko toga neću razbijati glavu. Ja sam prvak i ja ću se boriti s onim koga mi dodijele. Uostalom, ovaj pojas će ostati kod mene još dugo.''

Overeemu se smiju zbog izjave nakon meča

Ali i Nizozemac je bio blizu pojasa, jer je u jednoj trenutku imao Miočića u giljotini. No Stipe se obranio od gušenja nakon čega je počeo naganjati Overeema po kavezu. Vrlo brzo je borba okončana 'ground and poundom', ali u prvoj izjavi nakon meča Nizozemac je poručio kako misli da je on trebao pobijediti.

“Stipe je bio bolji danas. On je velik sportaš, čvrst je, uvijek se dolazi boriti. Ali jednu stvar moram reći o borbi… Vjerujem da kad sam ga pogodio i srušio te krenuo gušiti, da sam osjetio tapkanje. Sudac nije vidio i nije uskočio, pa se borba nije nastavila. Mislim da je tapkao. Mislim da sam bolji borac, ali nisam bio ovaj put”, rekao je Overeem i izazvao negodovanje navijača među kojima je bilo dosta onih u hrvatskim dresovima.

Nakon te izjave Joe Rogan je zatražio da se pusti snimka pred cijelom dvoranom i nakon dva pregleda bilo je jasno da je Nizozemac 'buncao' nakon nokauta. Nikakvog tapkanja nije bilo i Overeem se osramotio pred 20 tisuća navijača.

Negodovanje publike postalo je gromoglasno, a Overeem se u pomirljivom tonu, očito shvativši da je pogriješio, zahvalio publici u Clevelandu na podršci. Na društvenim mrežama odmah su se mnogi požurili sprdati s nizozemskim borcem zbog tog 'fantomskog tapkanja'.

Više sreće drugi put, a kako je to sve izgledalo pogledajte u službenom videu UFC-a.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider