FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
"nikada nisam ovo vidio"

Debitirala čudesnim i nikad prije viđenim zahvatom: O njezinom potezu bruji MMA svijet

Slovakinja Monika Chochlikova izvela je čudesan potez u svijetu slobodne borbe, barem kada su profesionalci u pitanju.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U četvrtak je u Milanu održana Bellator 247 priredba koja je na svom uvodu imala borbu djevojaka o kojoj bruji borilačka zajednica. Slovakinja Monika Chochlikova završila je svoju suparnicu tzv. "scorpion crunchom" iz "superguard" pozicije.

Francuskinja Jade Jorand imala je Slovakinju u dobroj poziciji pred kraj druge runde, nakon što se sama našla u nokdaunu, ali je u konačnici, na iznenađenje mnogih - tapkala.

Chochlikova se poslužila jiu-jitsu tehnikom i "dječjim" potezom je uspjela završiti svoju suparnicu iz realno podređene pozicije. Da se ovakav potez ne viđa u odraslom MMA svijetu potvrdio je i ugledni sudac John McCarthy.

gol expired Dinamo na Vlašića i nizozemskog velikana, Rijeci strašna skupina divider

"Pozicija iz koje je napravila zahvat zove se superguard i nešto je što vidimo na jiu-jitsu natjecanjima djece. Ovo je moguće izvući na slabijim tijelima koja nemaju dovoljno ojačanu mišićnu masu. Nikad to nisam vidio u MMA-u. Na maloj osobi je to moguće izvesti, ali na nekom snažnijem ne. Ovo isto tako možemo nazvati nedovoljnim poznavanjem borbe na podu", rekao je poznati bivši sudac John McCarthy, a prenio Fightsite.

"Scorpion crunch" je potez koji se izvodi tako da se nogama i rukama (koje pritišću noge) radi pritisak na rebra i kralježnicu, zbog čega borci koji to dožive imaju osjećaj da im se lome rebreni kavez.

gol expired Čovjek koji je spojio Ronalda i Irinu iznio sramotne optužbe: ''To je bio paravan, on je volio dečke'' divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider