FIGHT!
SPORTOVI
breaking news !: Strani mediji se raspisali o Hrvatskoj: Ustavni sud blokirao Milanoviću put za sastavljanje vlade, ali kad bi mu to uspjelo...
FIGHT!
kakva borba

Legendarni Minotauro odao najveće moguće priznanje Cro Copu

Antonio Rodrigo Nogueira, poznatiji kao ''Minotauro'' izdvojio je borbu s Cro Copom kao najtežu u karijeri.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Fedor, Minotauro, Mirko, Wand…to su legende mitskog Pridea s početka novog milenija. Na samom kraju 2016. dvojica ulaze u ring. Cro Cop i Wanderlei Silva borit će se treći put i to na njihovom najdražem mjestu, u Saitama Super Areni 29. prosinca u četvrtfinalu Rizin World Grand-Prixa.

Prije 13 godina Mirko se borio s drugom brazilskom MMA legendom – Minotaurom. Prošle se godine ovaj čudesni 40-godišnji bivši borac umirovio s 40 godina nakon tri poraza u nizu u UFC-u, no i dalje je velika zvijezda američke organizacije.

Na UFC eventu u australskom Melbourneu Nogueira je odgovarao na pitanja navijača, a kada je stiglo ono o najtežoj pobjedi u karijeri MInotauro je rekao:

''Borba s Cro Copom 2003. Mlatio me cijelu prvu rundu (smijeh). Pogledao sam trenera, a on je rekao 'čovječe, nemoj izgubiti ovu borbu'. Poslao me u nokdaun, ali je bio kraj runde pa nas je sudac rastavio. Sjedio sam ispred njega, a on je sa svojim timom slavio kao da su već dobili borbu. No onda sam u drugoj rundi pobijedio'', prenosi njegove riječi Fightsite.

Bile su to borbe koje hrvatski navijači nikad neće zaboraviti. Nogueira je uspio na kraju izvući polugu na Mirkovoj ruci iako je u prvoj rundi Cro Cop bio na sekundu do nokauta. Dvije godine nakon toga hrvatski je borac poražen tijesno i od Fedora, a onda je 2006. sijevnuo onaj legendarni high-kick u glavu Wanderleija Silve za naslov pobjednika World Grand-Prixa.

I kad se sjetimo svih tih okršaja u Japanu, teško je ostati ravnodušan prema još jednom takvom u Saitama Areni – Cro Cop protiv Silve, 29. prosinca!


Antonio Rodrigo Nogueira vs. Mirko Filipovic by emrah-bir

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider