FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
Dvije nedjelje zaredom

Pregazio suparnika protekli vikend, a sad želi uskočiti protiv Dos Anjosa u nedjelju: "Može li u velteru? Radije u kategoriji koju ste vi izmislili"

Islam Makhachev koji se borio prošli vikend ponudio se Rafaelu dos Anjosu za UFC 272, ali White i društvo su se na kraju ipak odlučili za Renata Moicana

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Malo je MMA obožavatelja koji će propustiti obračun Colbyja Covingtona i Jorgea Masvidala na UFC-u 272 u Las Vegasu, čitatelji gol.hr-a mogu ga pratiti u izravnom prijenosu u nedjelju od četiri ujutro, a gledatelji Nove TV u snimci u večernjem terminu, ali iza kulisa te borbe Dana White i društvo tragali su za suparnikom Rafaelu Dos Anjosu čija je borba s imenjakom Fizievim u lakoj propala jer se potonji povukao zbog kovida.

gol expired Cain Velasquez završio u pritvoru zbog sudjelovanja u pucnjavi? Detalji cure na kapaljku divider

Nisu morali dugo tragati za novom sunaslovnom borbom glavnog programa, jer su se Brazilcu nudila mnoga ugledna imena. Između ostalih i njegov nesuđeni suparnik s UFC-a 267 Islam Makachev, koji ga je prozvao na megdan ni 48 sati poslije svoje impresivne pobjede protiv Bobbyja Greena protekli vikend u Gradu kocke.

Prije napada na pojas u lakoj, želi test u velteru?

Po završetku meča Makhachev je otkrio kako je White obećao njegovom treneru i mentoru Khabibu Nurmagomedovu napad na titulu u sljedećoj borbi, no izgleda kako želi još koji "trening“ uoči uspona na vrh lake kategorije UFC-a. Pišemo trening jer su tako izgledale njegove zadnje dvije borbe koje je zaključio u uvodnoj rundi prekidom.

Makhachev prolazi uglavnom bez "štete" u zadnje vrijeme

Pričalo se poslije zadnje Islamove pobjede o mogućem prelasku u velter, dočepa li se toliko željenog pojasa u lakoj koji je nekoć držao Khabib, a sad bi se želio testirati u toj težinskoj kategoriji protiv čovjeka koji je u njoj proveo neko vrijeme i ima poraze od aktualnog prvaka Camarua Usmana i prvog izazivača i jedne od dvije zvijezde nedjeljne večeri.

Obojici je zadnja borba bila poraz od Usmana

"77 kilograma? Hajdemo RDA, imamo nedovršena posla“, objavio je na društvenim mrežama Makhachev, čiji se pobjednički niz prošli vikend produljio na 10 pobjeda, a sad želi i 11.

"Može 75 kilograma, težinska kategorija koju ste vi stvorili“, odgovorio mu je RDA misleći na diviziju koju je oformio Eagle FC, promocija koja je u djelomičnom vlasništvu Khabiba Nurmagomedova.

UFC ipak odabrao Moicana

Na kraju je između ostalog UFC zato i prekrižio tu kombinaciju, a tim Islama Makhacheva ionako ne bi bio pristao na to jer je nedavno skidao na 70 kilograma i ne da mu se previše patiti u sauni i na traci drugi tjedan zaredom.

"Ponovo se želiš izvući“, dodao je Makhachev.

MMA Challenge Novi MMA Challenge: Znate li koje je najpoznatije leteće koljeno u Hrvata? divider

Službena odluka "glave“ i njegovih ljudi stigla je u utorak uvoečer po hrvatskom vremenu pa je glavni program UFC-a 272 dobio službeno i petu borbu,  koja je zamišljena kao predjelo glavnom događaju večeri. Između ostalih nude se "umirovljeni“ Paul Felder, koji je već jednom otkako je proglasio borilačku mirovinu pristao na meč "na brzaka“ s RDA-om, Diego Ferreira i Renato Moicano, koji je na koncu i dobio borbu.

Dos Anjos i Fiziev trebali su se također boriti na događaju prošli vikend, ali je Fiziev najprije odgodio za tjedan dana zbog problema s vizom, a zatim konačno odustao i od ovog PPV-a.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider