FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
Borba za WBC naslov

Fury najavio boksački spektakl na Wembleyju: "Whyteu sam ušao u glavu? Pa nisam ja Profesor X"

Dillian Whyte je izazivač Tysona Furyja za naslov teškaškog WBC prvaka u boksu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Ove subote, 23. travnja Tyson Fury i Dillian Whytea bore se za WBC titulu prvaka teške kategorije na stadionu Wembley u Londonu.

Uoči meča u kojem će braniti svoj WBC naslov u teškoj kategoriji, Fury se zahvalio navijačima na ogromnoj podršci, ali i raspričao o Whyteu.

"Kad se oglasi prvo zvono, sve je na Dillianu. Što god on želi učiniti, mi ćemo mu udovoljiti. Prilagodit ćemo se situaciji i okruženju. Preplavljen sam podrškom navijača, a jedino je prikladno vratiti se kući i dati britanskim navijačima ono što zaslužuju".

Zarada se dijeli u omjeru 80:20 u korist prvaka. Fury tako ima zagarantiranih 30 milijuna dolara, dok će Whyte zaraditi nešto manje 7,5 milijuna dolara što je daleko najviše što je ikad dobio u karijeri. Pobjedniku još ide i bonus od četiri milijuna dolara tako da će ovo biti poprilična zarada za obojicu.

Fury se nakon tri i pol godine vraća u domovinu gdje se posljednji put borio još tamo u ljeto 2018. godine protiv Talijana Pianete.

"Ostalo je manje od tjedan dana, siguran sam da se oba tima raduju borbi i da ćemo dati sve od sebe. Želimo reći veliko hvala svima koji su kupili ulaznicu, bez njih ne bi bilo ovog događaja. Rasprodati Wembley u samo nekoliko sati je ludo", kazao je Fury pa se osvrnuo na priče kako protivncima ulazi u glavu.

"Ljudi govore da sam majstor, ali ništa ne radim namjerno. Samo pričam, ponekad je to hrpa smeća, a ponekad je dobro, ali većinu vremena se zabavljam. Međutim većina boraca se boji da ću im "ući u glavu, ali ja nisam Profesor X, ja sam samo boksač. Kako mogu ući u nečiju glavu?", kazao je pa nastavio: 

"Ali Dillian Whyte je pokazao da sam mu ušao u glavu. Ostao je sa strane i šutio, ali znam da ozbiljno razmišlja o meni", zaključio je Fury uoči britanskog dvoboja.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider