FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
ŠTO SU NAM PRIPREMILI?

Dogovoren festival zelenih novčanica: Fury i Ngannou odlaze u Saudijsku Arabiju, poznata su i pravila

Vodeći MMA novinar, Ariel Helwani, potvrdio je kako je službeno dogovoren boksački meč između Tysona Furyja i Francisa Ngannoua.

Ono što je teškaški boksački prvak prema WBC-u, Tyson Fury, zapravo posljednjih mjeseci preferirao, to će i dobiti.

Neće se boriti protiv Oleksandra Usika za ujedinjene sve četiri boksačke titule, što bi zapravo bila jedina sportski adekvatna odluka, odnosno potez u njegovoj karijeri. Umjesto toga će odraditi meč protiv Francisa Ngannoua, koji će biti praktički ekshibicija.

Usik će odraditi posao prvaka, Fury će se zabavljati

Ovo je zapravo bilo očekivano nakon što je Usik dogovorio obranu svojih titula protiv Daniela Duboisa. Fury je namirisao veliki novac koji će mu donijeti okršaj protiv bivšeg UFC-ovog prvaka teške kategorije te odnedavno člana PFL promocije.

Ngannouu je to zapravo već dulje vrijeme glavni cilj, odraditi boksački meč koji će mu donijeti zaradu karijere.

Hrgović vs. Zhang Hrgović dogovorio borbu? Ulazi u ring na ljeto kao predborba "Bitke za Britaniju" divider

Već prije tri dana na velikim borilačkim portalima pisalo se o potvrdi ovog meča, no nismo ju mogli smatrali potpuno relevantnom, sve do danas, kad se pojavila Twitter objava u pravilu točnog Ariela Helwanija.

Očekuje se pravi meč po boksačkim pravilima

Meč će se održati 28. listopada u Saudijskoj Arabiji, a o uvjetima i pravilima su se dosad pojavile razne informacije, koje dosad još uvijek nisu službeno potvrđene.

Ipak, nedugo nakon prve objave, Helwani je dodao novi tvit, u kojem je napisao kako bi se trebalo raditi o meču po profesionalnim boksačkim pravilima, s tri suca pored ringa.

To je i potvrđeno nakon što se na Twitteru pojavio službeni dokument kojim je održavanje meča potvrđeno te gdje je dodatno navedeno kako se radi o profesionalnim pravilima i kako oba boksača imaju namjeru opako nokautirati protivnika.

Hearn tvrdi da je dogovorena ekshibicija bez nokauta

Promotor Eddie Hearn, kojem ne možemo u potpunosti vjerovati jer se ipak radi o poslu njegove konkurencije, pak tvrdi kako je meč ugovoren kao ekshibicija, a ne kao profesionalni meč, kao što je bio slučaj okršaja Conora McGregora i Floyda Mayweathera Jr.

Joshua i Whyte Anthony Joshua i Dillian Whyte dogovorili vrijeme i mjesto svoje uzvratne borbe divider

Hearn objašnjava da je riječ o meču gdje nokdauni neće biti dozvoljeni, što god to trebalo značiti. Vjerojatno meč gdje jači udarci neće biti dozvoljeni, iako to zvuči apsurdno, posebno ako je u pitanju nešto gdje bi Fury, kako je sam jednom izjavio, trebao zaraditi deseterostruki više nego za meč protiv Usika.

Ipak, čini se kako to nije istina te da će Fury i Ngannou u ring ući s pravilima koja dozvoljavaju pravi boksački okršaj. Hoće li se on uistinu dogoditi, ovisit će o samim boksačima te eventualnim dogovorima izvan onoga što je potpisano na papiru.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider