FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
rekordna pobjeda mighty mousea

Potez koji nikada prije nije viđen u MMA svijetu: Ljudi se hvatali za glavu!

Demetrious Johnson upisao je 11. uzastopnu obranu naslova, a do nje je stigao na uistinu spektakularan i do sada neviđen način.

Dugo je čekao, ali je u konačnici dočekao svoj trenutak najveće slave. Demetrious Johnson postao je samostalni vlasnik UFC rekorda po broju uzastopnih pobjeda, nakon što je protiv Raya Borga upisao 11. zaredom! No način na koji je to napravio je uistinu bio spektakularan.

Mighty Mouse se poigravao Borgom, koji je svaku rundu davao svoj maksimum, ali se neusporedivo više trošio i umarao u odnosu na Johnsona. Sredinom pete runde našli su se u klinču uz samu ogradu oktogona i onda je Johnson napravio nešto što dosad u MMA-u nikada prije nije viđeno ili barem ne pamtimo da jest.

Suplex i armbar (poluga) u jednom potezu! Za one koji nisu upoznati s MMA terminologijom, suplex je hrvački potez kojim jedan borac podiže drugog u zrak i baca ga na tlo, a armbar je potez kojim se završava borba tako da se uzme ruka suparnika i okreće do granice pucanja. Johnson je to napravio u jednom potezu.

Bacio je Borga u zrak i dok je ovaj padao, Johnson mu je primio ruku, te pri slijetanju na tlo krenuo završavanje meča polugom. Nakon malo koprcanja i borbe na tlu s velikom boli, Borg je tapkao i sudac je označio kraj meča.

Johnson je prestigao Andersona Silvu koji je 10. puta zaredom obranio svoj pojas UFC prvaka. Mighty Mouse je sada sam na vrhu tog poretka i ne vidimo načina, a ni borca koji bi mogao zaustaviti taj niz.

UFC će se morati više potruditi da pronađe odgovarajućeg suparnika Johnsonu, a možda ga ipak uspije nagovoriti da prijeđe u kategoriju višu od trenutne - muhe.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider